“Rá sem mertek nézni” Mozzarella szemgolyók

Ha tetszik a recept, mentsd el

Mi mást is lehetne enni előételnek, vagy uzsonnának halloweenkor, mint bizarr szemgolyószerű mozzarellát? Villámgyorsan elkészül, és garantáltan sikert aratunk vele a gyerekvendégeink körében!

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 145 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 csomag mini mozzarella
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 5 dkg zöld olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 400 g hámozott darabolt paradicsom
  • 5 dkg aszalt paradicsom

Elkészítés

  1. Magas falú edényben futtassuk meg a feldarabolt fokhagymát az olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot az aszalt paradicsommal, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük le egészen.
  2. Mély tányérban terítsük el a paradicsomszószt, helyezzük bele a lecsepegtetett mozzarella golyókat. 
  3. Vágjuk karikákra a zöld magozott olajbogyót, és nyomjuk bele a mozzarellákba, ez lesz szemgolyó szivárványhártyája. A belsejéhez használjunk apróra darabolt fekete olajbogyót.
  4. Tálaljuk fogpiszkálókkal a bizarr előételt!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Nem muszáj olajbogyót használnunk, kreatívan kialakíthatjuk a szemgolyót más színes zöldségekkel is!

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rá sem mertek nézni” Mozzarella szemgolyók

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben futtassuk meg a feldarabolt fokhagymát az olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot az aszalt paradicsommal, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük le egészen.
  2. Mély tányérban terítsük el a paradicsomszószt, helyezzük bele a lecsepegtetett mozzarella golyókat. 
  3. Vágjuk karikákra a zöld magozott olajbogyót, és nyomjuk bele a mozzarellákba, ez lesz szemgolyó szivárványhártyája. A belsejéhez használjunk apróra darabolt fekete olajbogyót.
  4. Tálaljuk fogpiszkálókkal a bizarr előételt!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Nem muszáj olajbogyót használnunk, kreatívan kialakíthatjuk a szemgolyót más színes zöldségekkel is!

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolajjal, D-vitamin tartalmának köszönhetően, hozzájárulhatunk az immunrendszer normál működéséhez.