„Végre nyugodtan, ülve” Házi briós, narancsos almalekvárral

Ha tetszik a recept, mentsd el

A hétvégékben az a legjobb, hogy végre sehova sem kell rohannunk, így végre van időnk kényeztető villásreggeliket készíteni! A házi péksütiknél talán csak egy dolog finomabb: a házi péksüti házi lekvárral!

Elő- és elkészítési idő

1 óra + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 575 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

BriósNarancsos almalekvár
  • 6 db alma
  • 3 narancs reszelt héja és leve
  • 1 tk fahéj
  • 1 marék mazsola
  • 6 ek cukor

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt.
  2. A tejszínt a Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez margarint langyosra melegítjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot és a margarinos tejszínt és alaposan kidagasztjuk.
  4. Letakarva duplájára kelesztjük.
  5. A tésztát 8 nagyobb és 8 kisebb golyóbisra osztjuk, a nagyobbakat a sütőforma (muffinsütő szilikon vagy fém, esetleg briós forma) aljára ültetjük, ujjunkkal lyukat nyomunk bele, majd a kisebb golyót a lyukba ültetjük.
  6. Lekenjük tojássárgájával, 10 percet kelesztjük még, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  7. Míg sül, az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a narancs reszelt héját és levét, majd sűrűre összefőzzük. A mazsolával, fahéjjal ízesítjük.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A brióshoz a tejszín helyett használhatunk tejet is.

Az almalekvárt ízesíthetjük citrommal és gyömbérrel is.

Ételallergia tipp

Cukorbetegség esetén készíthetjük eritrittel a tésztát és a lekvárt is.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Végre nyugodtan, ülve” Házi briós, narancsos almalekvárral

Hozzávalók

BriósNarancsos almalekvár

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt.
  2. A tejszínt a Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez margarint langyosra melegítjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot és a margarinos tejszínt és alaposan kidagasztjuk.
  4. Letakarva duplájára kelesztjük.
  5. A tésztát 8 nagyobb és 8 kisebb golyóbisra osztjuk, a nagyobbakat a sütőforma (muffinsütő szilikon vagy fém, esetleg briós forma) aljára ültetjük, ujjunkkal lyukat nyomunk bele, majd a kisebb golyót a lyukba ültetjük.
  6. Lekenjük tojássárgájával, 10 percet kelesztjük még, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  7. Míg sül, az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a narancs reszelt héját és levét, majd sűrűre összefőzzük. A mazsolával, fahéjjal ízesítjük.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A brióshoz a tejszín helyett használhatunk tejet is.

Az almalekvárt ízesíthetjük citrommal és gyömbérrel is.

Ételallergia tipp

Cukorbetegség esetén készíthetjük eritrittel a tésztát és a lekvárt is.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez a vaj ízével és illatával gazdagítja süteményünket.