„Ha megvan a kezdősebesség, minden menni fog” Granola házilag

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nagyjából 20 perc időbefektetéssel hetekre feltölthetjük a reggeli müzlis üvegünket. Ropogós magvak, tápláló pelyhek és aszalványok alkotják a legfinomabb granolát.

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 386 kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg olajos mag vegyesen (mogyoró, dió, mandula, napraforgó mag, tökmag, szezámmag stb)
  • 5 ek kókuszreszelék
  • 3 ek barna nádcukor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg méz
  • 2 ek Vénusz napraforgó étolaj

Elkészítés

  1. A zabpelyhet az olajos magvakkal összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a műszereket, a mézet és az olajat. Szükség szerint adhatunk hozzá 1 dl vizet is.
  2. A keveréket sütőpapírral borított sütőlemezre terítjük, majd 170 fokos sütőben 10 percenként átkeverjük. Az utolsó 10 percnél keverjük bele a kókuszreszeléket is. Összesen 40 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt, üvegben vagy jól záródó dobozban tároljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A magvakat tetszőlegesen variálhatjuk.

Zabpehely mellett használhatunk más magpelyheket is (pl. lenmag)

Ételallergia tipp

Nádcukor és méz helyett használhatunk alternatív édesítőszereket is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ha megvan a kezdősebesség, minden menni fog” Granola házilag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet az olajos magvakkal összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a műszereket, a mézet és az olajat. Szükség szerint adhatunk hozzá 1 dl vizet is.
  2. A keveréket sütőpapírral borított sütőlemezre terítjük, majd 170 fokos sütőben 10 percenként átkeverjük. Az utolsó 10 percnél keverjük bele a kókuszreszeléket is. Összesen 40 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt, üvegben vagy jól záródó dobozban tároljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A magvakat tetszőlegesen variálhatjuk.

Zabpehely mellett használhatunk más magpelyheket is (pl. lenmag)

Ételallergia tipp

Nádcukor és méz helyett használhatunk alternatív édesítőszereket is.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolajjal ropogósra sülnek a magvak!