„Formabontó húsvéti leves” - Babkrémleves sonkával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A csülkös bableves ízei érezhetőek ebben a levesben, azonban egészen új formában jelenik meg mindez. Ha készítenénk valami formabontót az ünnepre, ez a leves legyen az!

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~386 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma 
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 80 dkg fehérbab konzerv vagy ugyanennyi fagyasztott fehérbab
  • Frissen őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • Kevés őrölt szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve vagy ecet
  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 30 dkg füstölt csülök
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.  A fazekat lángra tesszük és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az olajat és beleszórjuk a felvágott hagymát. Üvegesre pároljuk és ezt követően beletesszük a fehérbabot.
  2. Felöntjük alaplével (vagy vízzel), belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük a babot.
  3. A babérlevelet kivesszük, majd leturmixoljuk. Citrom levével és joghurttal savanyítjuk, sózzuk-borsozzuk.
  4. Alaplé/víz hozzáadásával állíthatjuk be a sűrűségét. Szerecsendiót reszelünk rá.
  5. A csülköt 1 éjszaka hideg vízben kiáztatjuk. Majd megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  6. Babérlevelet és megtisztított fokhagymákat teszünk a főzővízbe, majd lefedve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a csont könnyedén kifordul belőle.
  7. A csülköt kis darabokra vagdossuk és levesbetétként kínáljuk. 
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Cukorbetegség esetén figyeljünk a konzerv cukortartalmára!

Tarkababból is elkészíthetjük a levest.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén a tejföl elhagyható.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Formabontó húsvéti leves” - Babkrémleves sonkával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.  A fazekat lángra tesszük és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az olajat és beleszórjuk a felvágott hagymát. Üvegesre pároljuk és ezt követően beletesszük a fehérbabot.
  2. Felöntjük alaplével (vagy vízzel), belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük a babot.
  3. A babérlevelet kivesszük, majd leturmixoljuk. Citrom levével és joghurttal savanyítjuk, sózzuk-borsozzuk.
  4. Alaplé/víz hozzáadásával állíthatjuk be a sűrűségét. Szerecsendiót reszelünk rá.
  5. A csülköt 1 éjszaka hideg vízben kiáztatjuk. Majd megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  6. Babérlevelet és megtisztított fokhagymákat teszünk a főzővízbe, majd lefedve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a csont könnyedén kifordul belőle.
  7. A csülköt kis darabokra vagdossuk és levesbetétként kínáljuk. 
Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Cukorbetegség esetén figyeljünk a konzerv cukortartalmára!

Tarkababból is elkészíthetjük a levest.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén a tejföl elhagyható.

Vénusz tipp

Levesünket készíthetjük Vénusz D-vitamin étolajjal is, mely D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez!