„Reggelizzünk ma Firenzében!” Zöldséges antipasto misto

Ha tetszik a recept, mentsd el

Érdemes egyik hétköznap bevásárolni az olajos zöldségekhez, mert így élvezhetjük hétvégén a dolce vitát! 

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 340 kcal

Hozzávalók

Marinád
  • 1 l víz
  • 3 dl almaecet
  • 2 ek cukor
  • kakukkfű, majoranna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • fél tk só
  • 2 ek szemes tarka bors

Elkészítés

  1. A marinádot elkészítése: A vizet a többi hozzávalóval felforraljuk, majd a megmosott gombákat forraljuk benne 3 percig.
  2. A cukkinit hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A paprikákat 200 fokon meggrillezzük, majd egy tálba tesszük és fóliával letakarjuk, hogy könnyedén lehúzzuk a héját, kimagozzuk. Az olívabogyót nem kell előkészíteni.
  4. Egy fertőtlenített üvegbe tesszük a zöldségeket, nyakon öntjük a forró marináddal, pihentetjük 1-2 napot.
  5. Leöntjük a zöldségekről a marinádot, majd felöntjük az étolajjal. 

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal, kakukkfűvel!

Tehetünk bele aszalt paradicsomot is.

Feldobhatjuk mozzarellával vagy fetával.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Reggelizzünk ma Firenzében!” Zöldséges antipasto misto

Hozzávalók

Marinád

Elkészítés

  1. A marinádot elkészítése: A vizet a többi hozzávalóval felforraljuk, majd a megmosott gombákat forraljuk benne 3 percig.
  2. A cukkinit hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A paprikákat 200 fokon meggrillezzük, majd egy tálba tesszük és fóliával letakarjuk, hogy könnyedén lehúzzuk a héját, kimagozzuk. Az olívabogyót nem kell előkészíteni.
  4. Egy fertőtlenített üvegbe tesszük a zöldségeket, nyakon öntjük a forró marináddal, pihentetjük 1-2 napot.
  5. Leöntjük a zöldségekről a marinádot, majd felöntjük az étolajjal. 

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal, kakukkfűvel!

Tehetünk bele aszalt paradicsomot is.

Feldobhatjuk mozzarellával vagy fetával.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj rendszeres használatával hozzájárulunk a vér egészséges koleszterinszintjének fenntartásához.