„Brrr, de átfagytam” Melengető curry, rizzsel

Ha tetszik a recept, mentsd el

Esős, hűvös idő van. Hazafele a metrón már másra sem vágyunk, mint valami finom, melengető ételre. A curry felmelegíti testünket, lelkünket.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 368 kcal/adag

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 35 dkg karfiol
  • 2 kápia paprika
  • 10 koktélparadicsom
  • 1 sárgarépa
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 cm gyömbér
  • 1 ek curry por
  • 4 dl kókusztej
  • 10 dkg napraforgó mag
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor koriander

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a répát, paprikát szintén.
  2. Egy wokot felforrósítunk, olajat öntünk bele, megpároljuk rajta a hagymát, majd belereszeljük a gyömbért és rászórjuk a curryt és a római köményt.
  3. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és a répát, 3 percig pirítjuk.
  4. Rászórjuk a csicseriborsót, felöntjük kevés vízzel és kókusztejjel.
  5. A karfiolt rózsáira szedjük és vékony szeleteket vágunk belőle, majd a curryhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A napraforgómagot beleszórjuk. Jázminrizzsel kínáljuk, koriandert szórunk rá.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A curryhez adhatunk cukkinit, padlizsánt is.

A csicseriborsó helyett használhatunk vöröslencsét is.

A kókusztejet helyettesíthetjük kevés tejszínnel, de így kevésbé lesz jellegzetes.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Brrr, de átfagytam” Melengető curry, rizzsel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a répát, paprikát szintén.
  2. Egy wokot felforrósítunk, olajat öntünk bele, megpároljuk rajta a hagymát, majd belereszeljük a gyömbért és rászórjuk a curryt és a római köményt.
  3. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és a répát, 3 percig pirítjuk.
  4. Rászórjuk a csicseriborsót, felöntjük kevés vízzel és kókusztejjel.
  5. A karfiolt rózsáira szedjük és vékony szeleteket vágunk belőle, majd a curryhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A napraforgómagot beleszórjuk. Jázminrizzsel kínáljuk, koriandert szórunk rá.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A curryhez adhatunk cukkinit, padlizsánt is.

A csicseriborsó helyett használhatunk vöröslencsét is.

A kókusztejet helyettesíthetjük kevés tejszínnel, de így kevésbé lesz jellegzetes.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj jól bírja a wokos hevítést, a zöldségek pirításánál nem ég meg.