„Mindenütt jó, de legjobb otthon” Duplasajtos pizza

Ha tetszik a recept, mentsd el

A pizza = boldogság! A házi pizza pedig egyenesen határtalan boldogságot okoz a korán sötétedő estéken. 

Elő- és elkészítési idő

10+50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 452 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tészta

  • 30 dkg mozzarella
  • 20 dkg gouda
  • 45 dkg paradicsomkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szárított bazsalikom

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, az olajat, a langyos vizet és alaposan összegyúrjuk.
  2. Lefedve, szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A paradicsomkonzervet a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük, és a pizzára kenjük. 
  5. A goudát ráreszeljük, majd 200 fokos sütőben sütjük 10 percig, ekkor rátépkedjük a mozzarellát is és még 5 percig sütjük a pizzánkat.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Gouda sajt helyett választhatunk más zsíros sajtot is.

Füstölt sajttal is dolgozhatunk.

A paradicsomszósz helyett használhatunk fokhagymás tejfölt is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindenütt jó, de legjobb otthon” Duplasajtos pizza

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, az olajat, a langyos vizet és alaposan összegyúrjuk.
  2. Lefedve, szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A paradicsomkonzervet a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük, és a pizzára kenjük. 
  5. A goudát ráreszeljük, majd 200 fokos sütőben sütjük 10 percig, ekkor rátépkedjük a mozzarellát is és még 5 percig sütjük a pizzánkat.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Gouda sajt helyett választhatunk más zsíros sajtot is.

Füstölt sajttal is dolgozhatunk.

A paradicsomszósz helyett használhatunk fokhagymás tejfölt is.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj hazai termék, mely kíméletes fizikai finomítással készül.