„Mindjárt elolvadok” Fondü, kenyérkoszorúval

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy pohár bor, illatos, folyós sajt és frissen sült kenyérgolyók. Kell ennél több a boldogsághoz?  

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 512 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg sajt (legalább 3 féle: gouda, emmentáli, gruyere, comté)
  • fél dl fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
Kenyérkoszorú

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd lefedve duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 20-24 részre osztjuk, és kis golyókat formázunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetünk kör alakban, úgy hogy összeérjenek.
  3. Felvert tojással lekenjük, 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  4. A sajtokat lereszeljük. A bort a tejszínnel egy lábasban összeforraljuk, hozzáreszeljük a fokhagymát és felolvasztjuk benne a sajtot.
  5. A frissen kisült kenyérgolyókat mártogatjuk a sajtba.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A sajtokból az egyik lehet füstölt is.

Törekedjünk rá, hogy zsíros, könnyen olvadó sajtokból készítsük a fondüt.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindjárt elolvadok” Fondü, kenyérkoszorúval

Hozzávalók

Kenyérkoszorú

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd lefedve duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 20-24 részre osztjuk, és kis golyókat formázunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetünk kör alakban, úgy hogy összeérjenek.
  3. Felvert tojással lekenjük, 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  4. A sajtokat lereszeljük. A bort a tejszínnel egy lábasban összeforraljuk, hozzáreszeljük a fokhagymát és felolvasztjuk benne a sajtot.
  5. A frissen kisült kenyérgolyókat mártogatjuk a sajtba.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A sajtokból az egyik lehet füstölt is.

Törekedjünk rá, hogy zsíros, könnyen olvadó sajtokból készítsük a fondüt.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal sütéshez margarin könnyen eldolgozható a kenyértésztában.