„Ebben a filmben a rágcsa volt a legjobb” Sós ropogtatnivaló magvak

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az esti bekuckózós filmnézés közben a legjobb a saját készítésű magmixet ropogtatni. Sokféleképpen variálható, eltartható, isteni.

Elő- és elkészítési idő

3 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 512 kcal

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg olajos mag vegyesen (pl. mandula, kesudió, mogyoró, dió, paradió, stb)
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 2 ek fűszerkeverék (pl cajun, provence-i, indiai, stb)
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. Az olajat keverjük el a fűszerkeverékkel, sóval, cukorral. A magokat forgassuk át ezzel.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre terítsük ki a magokat, egy rétegben feküdjenek, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre.
  4. Ha az idő letelt kész is a szuper ropogós magkeverékünk, amit rágcsálhatunk!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A mag-mixhez a végén keverhetünk aszalt gyümölcsöket is.

Tojásfehérjével is elkeverhetjük a magokat, ez esetben az olaj elmarad és a fűszereket a fehérjében keverjük el. Így még ropogóssabb a végeredmény.

Készíthetjük édeskésebbre, fahéjjal ízesítve.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ebben a filmben a rágcsa volt a legjobb” Sós ropogtatnivaló magvak

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. Az olajat keverjük el a fűszerkeverékkel, sóval, cukorral. A magokat forgassuk át ezzel.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre terítsük ki a magokat, egy rétegben feküdjenek, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre.
  4. Ha az idő letelt kész is a szuper ropogós magkeverékünk, amit rágcsálhatunk!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A mag-mixhez a végén keverhetünk aszalt gyümölcsöket is.

Tojásfehérjével is elkeverhetjük a magokat, ez esetben az olaj elmarad és a fűszereket a fehérjében keverjük el. Így még ropogóssabb a végeredmény.

Készíthetjük édeskésebbre, fahéjjal ízesítve.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D-vitamint tartalma, hozzájárulhat a család immunrendszerének szinten tartásához.