„Még mindig van sonka!” Krumplisaláta sonkával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A maradék sonka kreatív felhasználásaként a feldobhatjuk vele a hagyományos krumplisalátát is. Így már egészen más, nem igaz? 

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~562 kCal / adag

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 75 dkg burgonya
  • 4 lilahagyma
  • 1 csokor snidling

Öntet:

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük.
  2. Melegen megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
  3. A lilahagymát vékonyra szeljük, majd az ecetben megáztatjuk.
  4. Az olajat a mustárral és kevés húslevessel összeturmixoljuk. Összekeverjük a krumplival és a hagymával, ecetesen. 
  5. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk és azzal is összeforgatjuk.
  6. A sonkát 1 éjszaka hideg vízben kiáztatjuk. Majd megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  7. Babérlevelet és megtisztított fokhagymákat teszünk a főzővízbe, majd lefedve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a csont könnyedén kifordul belőle.
  8. A sonkát szálaira szedjük vagy kis kockákra vágjuk és a salátával kínáljuk.
Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A salátát készíthetjük majonézesen is, ez esetben a megfőtt burgonyát majonézzel, tejföllel és kevés mustárral keverjük be.

A krumplisaláta a vasárnapi rántott hús mellé is remek választás.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Még mindig van sonka!” Krumplisaláta sonkával

Hozzávalók

Öntet:

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük.
  2. Melegen megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
  3. A lilahagymát vékonyra szeljük, majd az ecetben megáztatjuk.
  4. Az olajat a mustárral és kevés húslevessel összeturmixoljuk. Összekeverjük a krumplival és a hagymával, ecetesen. 
  5. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk és azzal is összeforgatjuk.
  6. A sonkát 1 éjszaka hideg vízben kiáztatjuk. Majd megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  7. Babérlevelet és megtisztított fokhagymákat teszünk a főzővízbe, majd lefedve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a csont könnyedén kifordul belőle.
  8. A sonkát szálaira szedjük vagy kis kockákra vágjuk és a salátával kínáljuk.
Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A salátát készíthetjük majonézesen is, ez esetben a megfőtt burgonyát majonézzel, tejföllel és kevés mustárral keverjük be.

A krumplisaláta a vasárnapi rántott hús mellé is remek választás.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz a vaj ízével és illatávalvajízű étolajat a krumplisalihoz, mert krémesebb, teltebb ízű lesz tőle!