„Vehetsz még egyszer” Paradicsomos csirkeragu, polenta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Igazi melengető étel a hideg napokra! Párhuzamosan készíthetjük a csirkét és a polentát.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 768 kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6 egész csirkecomb
  • 2 hagyma
  • 5 ág szárzeller
  • 2 sárgarépa
  • 15 dkg olívabogyó
  • 2 x 45 dkg paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,2 dl víz
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 2 tk só

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a szárzellert és a répát felkarikázzuk.
  3. A zöldségeket és az olajbogyót a paradicsomszósszal összekeverjük, hozzáadunk még 1 dl vizet.
  4. Kerámiatálba fektetjük a combokat, ráöntjük a zöldséges, paradicsomos ragut, alufóliával lefedjük, 1 órát sütjük/pároljuk 200 fokon.
  5. Ezt követően a fóliát levesszük róla és kicsit rápirítunk.
  6. Míg a csirke sül, elkészítjük a polentát: a darát apránként felhígítjuk a vízzel, sózzuk, majd főzni kezdjük. Akkor kész, ha már kissé elválik az edény aljától.
  7. Belekeverjük a margarint, majd hőálló tálba öntjük, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A csirkeragut elkészíthetjük serpenyőben is felkockázott csirkemellel.

Használhatunk hozzá zöldfűszert: rozmaring és kakukkfű is illik az ételhez.

A kukorica gluténmentes, így a diétába illeszthető.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Vehetsz még egyszer” Paradicsomos csirkeragu, polenta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a szárzellert és a répát felkarikázzuk.
  3. A zöldségeket és az olajbogyót a paradicsomszósszal összekeverjük, hozzáadunk még 1 dl vizet.
  4. Kerámiatálba fektetjük a combokat, ráöntjük a zöldséges, paradicsomos ragut, alufóliával lefedjük, 1 órát sütjük/pároljuk 200 fokon.
  5. Ezt követően a fóliát levesszük róla és kicsit rápirítunk.
  6. Míg a csirke sül, elkészítjük a polentát: a darát apránként felhígítjuk a vízzel, sózzuk, majd főzni kezdjük. Akkor kész, ha már kissé elválik az edény aljától.
  7. Belekeverjük a margarint, majd hőálló tálba öntjük, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A csirkeragut elkészíthetjük serpenyőben is felkockázott csirkemellel.

Használhatunk hozzá zöldfűszert: rozmaring és kakukkfű is illik az ételhez.

A kukorica gluténmentes, így a diétába illeszthető.

Vénusz tipp

A Vénusz sütőmargarin könnyen eldolgozható, a polenta lágy, krémes lesz tőle.