„Begolyózni lehet, megőrülni nem kell” Húsgombócok, zöldséges paradicsomos raguval

Ha tetszik a recept, mentsd el

A húsgombócok nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is, a gazdag paradicsomos raguval, igazi laktató fogás.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 674 kcal

Hozzávalók

  • 80 dkg darált marhahús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek napraforgómag
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 1 hagyma
  • 2 x 45 dkg paradicsomszósz
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 salátacukkini
  • 20 dkg kukorica
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A marhahúst a reszelt hagymával és fokhagymával eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a napraforgó magot.
  2. A hagymát a szószhoz finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a hagymához adjuk.
  3. Felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, beleültetjük húsgolyókat és lefedve, közepes lángon 30 perc alatt elkészítjük az ételt.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Készíthetjük lecsósan is paprikával a ragut.

A húsgombócba más magvakat is keverhetünk.

Rizzsel, sült krumplival kínáljuk.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Begolyózni lehet, megőrülni nem kell” Húsgombócok, zöldséges paradicsomos raguval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst a reszelt hagymával és fokhagymával eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a napraforgó magot.
  2. A hagymát a szószhoz finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a hagymához adjuk.
  3. Felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, beleültetjük húsgolyókat és lefedve, közepes lángon 30 perc alatt elkészítjük az ételt.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Készíthetjük lecsósan is paprikával a ragut.

A húsgombócba más magvakat is keverhetünk.

Rizzsel, sült krumplival kínáljuk.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolaj 64 éve a magyar konyha íze.