“Egész heti tízóraim” Házi granola szelet

Ha tetszik a recept, mentsd el

Hétvégén összedobhatjuk a házi granola szeletet, és máris kész az egész heti finom és egészséges mézes reggelink a munkában. Ráadásul sosem lesz unalmas, ha variáljuk, hogy mi kerüljön bele.

Elő- és elkészítési idő

15 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 381 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g zabpehely
  • 80 g barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 80 g teljes kiőrlésű liszt
  • fél marék mazsola
  • 60 g méz
  • 1 tojás
  • 5 kanál Vénusz Étolaj

Elkészítés

  1. Nagy tálban keverjük össze a zabot, a barnacukrot, az őrölt fahéjat, a mazsolát és a teljes kiőrlésű lisztet. Adjuk hozzá a mézet, az egész tojást és a Vénusz étolajat.
  2. Forgassuk össze fakanállal, míg ragacsos massza lesz belőle.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral lapos tepsit, majd öntsük rá a masszát és egyengessük el rajta, hogy egyenlő vastagságú legyen mindenhol.
  4. Süssük 30-35 percig, míg aranybarna színű nem lesz.
  5. Vágjuk 3x10 cm-es darabokra míg meleg, és már csomagolhatjuk is másnapra a munkába.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Miután felvágtuk, érdemes megfordítani, és leszedni róla a sütőpapírt, mert később már nehezebben jön le.

Tehetünk hozzá banán chipset vagy más aszalt gyümölcsöket is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egész heti tízóraim” Házi granola szelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy tálban keverjük össze a zabot, a barnacukrot, az őrölt fahéjat, a mazsolát és a teljes kiőrlésű lisztet. Adjuk hozzá a mézet, az egész tojást és a Vénusz étolajat.
  2. Forgassuk össze fakanállal, míg ragacsos massza lesz belőle.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral lapos tepsit, majd öntsük rá a masszát és egyengessük el rajta, hogy egyenlő vastagságú legyen mindenhol.
  4. Süssük 30-35 percig, míg aranybarna színű nem lesz.
  5. Vágjuk 3x10 cm-es darabokra míg meleg, és már csomagolhatjuk is másnapra a munkába.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Miután felvágtuk, érdemes megfordítani, és leszedni róla a sütőpapírt, mert később már nehezebben jön le.

Tehetünk hozzá banán chipset vagy más aszalt gyümölcsöket is.

Vénusz tipp

Ha teltebb ízű granolára vágyunk, próbáljuk ki hozzá a Vénusz Vajízű étolajat.