"Még csak sütő sem kell hozzá" Sütés nélküli csokis mogyorós szelet

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sütés nélküli desszertek általában gyorsabban és egyszerűbben készülnek, mint sütőben készülő társaik, ez pedig különösen igaz erre a mogyoróvajas csokis szeletre, amit gyorsan összedobhatunk még hétköznap este is, és másnap imádni fognak érte a kollégák.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

10 főre

Kalória

~610 Kcal/adag

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daráljuk finomra a kekszet aprítógépben. 
  2. Adjuk hozzá a porcukrot és a mogyoróvajat és a Vénusz Vajvarázslatot, és turmixoljuk tovább, míg homogén állagú krémet nem kapunk.
  3. Simítsuk bele egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tegyük be kicsit a fagyasztóba.
  4. A csokit olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a tejszínt. 
  5. Vegyük ki a mogyoróvajas alapot a mélyhűtőből, öntsük rá a csokis masszát, és dermesszük ki őket fél óra alatt.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Próbáljuk ki mélyhűtve, úgyis nagyon finom, ráadásul sokáig eláll.

Készíthetünk otthon házilag is mogyoróvajat. Ehhez magas teljesítményű aprítóra lesz szükség. Egy csomag sótlan mogyorót aprítsunk össze 1 dl Vénusz étolajjal és kevés sóval.

Vénusz Vajvarázslat

47% valódi vajjal, növényi olaj és a vaj lágy, könnyen kenhető keveréke

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Még csak sütő sem kell hozzá" Sütés nélküli csokis mogyorós szelet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daráljuk finomra a kekszet aprítógépben. 
  2. Adjuk hozzá a porcukrot és a mogyoróvajat és a Vénusz Vajvarázslatot, és turmixoljuk tovább, míg homogén állagú krémet nem kapunk.
  3. Simítsuk bele egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tegyük be kicsit a fagyasztóba.
  4. A csokit olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a tejszínt. 
  5. Vegyük ki a mogyoróvajas alapot a mélyhűtőből, öntsük rá a csokis masszát, és dermesszük ki őket fél óra alatt.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Próbáljuk ki mélyhűtve, úgyis nagyon finom, ráadásul sokáig eláll.

Készíthetünk otthon házilag is mogyoróvajat. Ehhez magas teljesítményű aprítóra lesz szükség. Egy csomag sótlan mogyorót aprítsunk össze 1 dl Vénusz étolajjal és kevés sóval.

Vénusz tipp

Vénusz Vajvarázslat helyett használhatunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, tejszín helyett pedig laktózmentes tejszínt, így a sütit laktózérzékenyek is fogyaszthatják.