“Muszáj lesz sziesztázni!” szűzérme pirított gombával és polentával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Van olyan, hogy ebéd után az embert vonzani kezdi a kanapé, és hiába igyekszik olvasni vagy tévézni, a finomságoktól mégiscsak elnyomja az álom. Ez után a szűzérme után elkerülhetetlen lesz egy kis szieszta.

Elő- és elkészítési idő

40 +25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~500 Kcal/ adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg sertés szűz
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1 l víz
  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban főzzük fel a kukoricalisztet egy liter vízben. Forraljuk alacsony lángon, gyakran kevergetve 20 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd öntsük beolajozott tepsibe, és dobjuk 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
  2. Hártyázzuk le a sertésszűz-rudakat. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Sütőolajat, majd magas hőmérsékleten pár perc alatt pirítsuk körbe a húst. Tegyük tepsibe, és dobjuk 10 perce a sütőbe.
  3. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, majd vékonyra szelt gombát. Dobjunk rá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a tejszínnel. Pár perc alatt sűrítsük készre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütőből kivett húst vágódeszkán pihentessük pár percig, majd szeljük fel, és sózzuk. Tálaljuk forrón a körcikkekre vágott polentával és a gombás mártással.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A polentába keverhetünk egy kevés juhtúrót is.

Mindig pihentessük sütés után és szeletelés előtt pár percig az egyben sütött húsokat!

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Muszáj lesz sziesztázni!” szűzérme pirított gombával és polentával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban főzzük fel a kukoricalisztet egy liter vízben. Forraljuk alacsony lángon, gyakran kevergetve 20 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd öntsük beolajozott tepsibe, és dobjuk 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
  2. Hártyázzuk le a sertésszűz-rudakat. Teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Sütőolajat, majd magas hőmérsékleten pár perc alatt pirítsuk körbe a húst. Tegyük tepsibe, és dobjuk 10 perce a sütőbe.
  3. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, majd vékonyra szelt gombát. Dobjunk rá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a tejszínnel. Pár perc alatt sűrítsük készre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütőből kivett húst vágódeszkán pihentessük pár percig, majd szeljük fel, és sózzuk. Tálaljuk forrón a körcikkekre vágott polentával és a gombás mártással.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A polentába keverhetünk egy kevés juhtúrót is.

Mindig pihentessük sütés után és szeletelés előtt pár percig az egyben sütött húsokat!

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D-vitamint tartalma, hozzájárulhat a család immunrendszerének szinten tartásához.