“Ez tényleg csak holnap lesz kész?” Háromszor sült ropogós dagadó

Ha tetszik a recept, mentsd el

Tényleg hosszan sül, de megéri! Érdemes kipróbálni ezt a receptet nagyobb családi események alkalmával, vagy ha vendégségre készülünk.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 3 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~920 Kcal/ adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sertés dagadó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 ek Vénusz étolaj
  • 6 babérlevél
  • 2 dl fehérbor
  • só, bors
  • baguette

Elkészítés

  1. A sütést megelőző napon sózzuk be alaposan a nagy kockákra szelt dagadót, fedjük le, és dobjuk hűtőbe egy éjszakára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, pirítsuk át nagy lángon a dagadókockákat, amíg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük beolajozott tepsibe a húst, dobjuk mellé a fokhagymát és a babért, majd öntsük fel a fehérborral. Fedjük le, és süssük 2 órán keresztül.
  5. Ha megpuhult a hús, öntsük le óvatosan a szaftját, majd csavarjuk fel a sütőt 200 fokra, és tegyük vissza 15 percre, hogy ropogós kérge legyen.
  6. Tálaljuk forrón, egy kevés szafttal, friss pékáruval.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ehetjük bátran hidegen is a ropogósra sült dagadót! Adjunk mellé savanyúságot, vagy salátát!

Ételallergia tipp

Kenyér helyett tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel, és így gluténmentes lesz az étel.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ez tényleg csak holnap lesz kész?” Háromszor sült ropogós dagadó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütést megelőző napon sózzuk be alaposan a nagy kockákra szelt dagadót, fedjük le, és dobjuk hűtőbe egy éjszakára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, pirítsuk át nagy lángon a dagadókockákat, amíg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük beolajozott tepsibe a húst, dobjuk mellé a fokhagymát és a babért, majd öntsük fel a fehérborral. Fedjük le, és süssük 2 órán keresztül.
  5. Ha megpuhult a hús, öntsük le óvatosan a szaftját, majd csavarjuk fel a sütőt 200 fokra, és tegyük vissza 15 percre, hogy ropogós kérge legyen.
  6. Tálaljuk forrón, egy kevés szafttal, friss pékáruval.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ehetjük bátran hidegen is a ropogósra sült dagadót! Adjunk mellé savanyúságot, vagy salátát!

Ételallergia tipp

Kenyér helyett tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel, és így gluténmentes lesz az étel.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki hozzá a Vénusz Immuno étolajat, mely D-vitamint tartalmaz, így hozzájárulhat a család immunrendszerének szinten tartásához.