“Együtt mint rég” orjaleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

A vasárnapban a legszebb, ha összejön a család, és egy tál leves mellett felelevenítjük a régi történeteket. Az orja leves után egy kis torma és főtt hús megspékeli a beszélgetést.

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 3 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~480 Kcal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg csontos karaj
  • 3-4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 liter víz
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 marék levestészta
  • só, egész bors

Elkészítés

  1. Vágjuk a húst 2-3 nagy darabra. forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd dobjuk bele a húst, és forrázzuk le, amíg elkezd habosodni. Szűrjük le, és öblítsük tisztára a húst.
  2. Magas falú edényben tegyük fel hideg vízben főni a leforrázott húst a fokhagymával és az megpucolt, félbevágott vöröshagymákkal. Sózzuk.
  3. Egy óra elteltével adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, egészben. Fedjük le, és főzzük további 2 órán át, amíg a hús egészen meg nem puhul.
  4. Ha már lefoszlik a hús a csontról, óvatosan szűrjük le a zöldségekkel együtt. A visszamaradt tiszta lében főzzük puhára a levestésztát, majd tálaljuk forrón a feldarabolt hússal és zöldségekkel.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 

Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk a levest gombával, zöldborsóval is.

A maradék húst összeturmixolva egy kevés tormával és kaporral, nagyon finom krémet készíthetünk.

Nem ereszt habot a hús, és nem lesz zavaros a levesünk, ha először leforrázzuk, és csak utána főzzük levessé!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együtt mint rég” orjaleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a húst 2-3 nagy darabra. forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd dobjuk bele a húst, és forrázzuk le, amíg elkezd habosodni. Szűrjük le, és öblítsük tisztára a húst.
  2. Magas falú edényben tegyük fel hideg vízben főni a leforrázott húst a fokhagymával és az megpucolt, félbevágott vöröshagymákkal. Sózzuk.
  3. Egy óra elteltével adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, egészben. Fedjük le, és főzzük további 2 órán át, amíg a hús egészen meg nem puhul.
  4. Ha már lefoszlik a hús a csontról, óvatosan szűrjük le a zöldségekkel együtt. A visszamaradt tiszta lében főzzük puhára a levestésztát, majd tálaljuk forrón a feldarabolt hússal és zöldségekkel.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned! 


Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk a levest gombával, zöldborsóval is.

A maradék húst összeturmixolva egy kevés tormával és kaporral, nagyon finom krémet készíthetünk.

Nem ereszt habot a hús, és nem lesz zavaros a levesünk, ha először leforrázzuk, és csak utána főzzük levessé!