„Esős időben nincs ennél jobb!” Kapros-káposztaleves debreceni kolbásszal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nem könnyű egy tányérnál megállni, mikor ez a kapros, savanyú káposztás őszi leves kerül az aszaltra. Elég laktató, úgyhogy utána garantált a lustálkodás.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~500 Kcal/ adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • fél fej kelkáposzta
  • 2 szál répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 babérlevél
  • 1,5 liter víz
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 szál debreceni kolbász
  • 1 csokor kapor
  • tejföl

Elkészítés

  1. Hevítsük fel egy magas falú lábosban a Vénusz étolajat, adjuk hozzá a kockára vágott szalonnát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a centi vastag szeletekre vágott debreceni kolbászt.
  2. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, az apróra szelt káposztát, és pirítsuk, amíg összefonnyad. Keverjük bele a savanyú káposztát is, öntsünk a levéből is bőségesen.
  3. Öntsük fel forró vízzel, kockázzuk bele a megpucolt krumplit és a babérlevelet, majd forraljuk 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Szórjuk meg apróra vágott kaporral, forraljuk össze, és tálaljuk forrón pár kanál tejföllel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Kérjünk levet a savanyú káposztához, és használjuk el azt is a leveshez.

Tehetünk bele debreceni helyett akár csípős kolbászt is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Esős időben nincs ennél jobb!” Kapros-káposztaleves debreceni kolbásszal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsük fel egy magas falú lábosban a Vénusz étolajat, adjuk hozzá a kockára vágott szalonnát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a centi vastag szeletekre vágott debreceni kolbászt.
  2. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, az apróra szelt káposztát, és pirítsuk, amíg összefonnyad. Keverjük bele a savanyú káposztát is, öntsünk a levéből is bőségesen.
  3. Öntsük fel forró vízzel, kockázzuk bele a megpucolt krumplit és a babérlevelet, majd forraljuk 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Szórjuk meg apróra vágott kaporral, forraljuk össze, és tálaljuk forrón pár kanál tejföllel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Kérjünk levet a savanyú káposztához, és használjuk el azt is a leveshez.

Tehetünk bele debreceni helyett akár csípős kolbászt is.

Vénusz tipp

Tejföl helyett érdemes kipróbálni a krémes Vénusz Napföllel is.