”Akár kanállal is eheted!” hosszan sült sertéscomb

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez a sertéscomb olyan puhára sül a sütőben, hogy akár kés és villa helyett kanállal is lehet majd enni. Igazán kiadós őszi-téli csemege!

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 6 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~900 Kcal/ adag

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertés comb
  • só, bors, 
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 6 babérlevél
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt chili
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek őrölt koriander
  • 4 ek cukor
  • 5 dl barnasör
  • 1 kg krumpli

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Tegyük a sertéscombot egészben egy nagy beolajozott tepsibe, amit le tudunk majd fedni.
  3. Keverjük össze az összes fűszer-őrleményt, majd alaposan dörzsöljük be vele a húst, úgy, hogy minden oldalára jusson. A maradékot nyugodtan szórjuk rá. Öntsük rá a barnasört, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket héjastól, és a babérleveleket is. Fedjük le, és tegyük a sütőbe 5 órára.
  4. 5 óra elteltével távolítsuk el a fedőt és szurkáljuk meg a húst, hogy elég puha e. Ha teljesen szétfoszlik, akkor emeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és fedél nélkül tegyük vissza a sütőbe 20 percre, hogy piruljon egy kicsit.
  5. Főzzük puhára sós vízben a meghámozott krumplit, majd tálaljuk forrón a foszlós hússal!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Ha van időnk, berakhatjuk akár egész éjszakára is a sütőbe a húst 110-120 fokra.

Tálalhatjuk a foszlósra puhult sertéscombot akár szendvicsbe is!

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

”Akár kanállal is eheted!” hosszan sült sertéscomb

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Tegyük a sertéscombot egészben egy nagy beolajozott tepsibe, amit le tudunk majd fedni.
  3. Keverjük össze az összes fűszer-őrleményt, majd alaposan dörzsöljük be vele a húst, úgy, hogy minden oldalára jusson. A maradékot nyugodtan szórjuk rá. Öntsük rá a barnasört, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket héjastól, és a babérleveleket is. Fedjük le, és tegyük a sütőbe 5 órára.
  4. 5 óra elteltével távolítsuk el a fedőt és szurkáljuk meg a húst, hogy elég puha e. Ha teljesen szétfoszlik, akkor emeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és fedél nélkül tegyük vissza a sütőbe 20 percre, hogy piruljon egy kicsit.
  5. Főzzük puhára sós vízben a meghámozott krumplit, majd tálaljuk forrón a foszlós hússal!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Ha van időnk, berakhatjuk akár egész éjszakára is a sütőbe a húst 110-120 fokra.

Tálalhatjuk a foszlósra puhult sertéscombot akár szendvicsbe is!

Vénusz tipp

Tálaláskor adjunk hozzá egy pár kanál krémes Vénusz Napfölt!