“Dupla adag kell majd!” malackaraj túrós csuszával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A ropogós karaj és a túrós csusza kombinációja egyszerűen tökéletes. Az ember újra és újra meg akarja kóstolni, ezért érdemes jó nagy adagot készíteni belőle.

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1050 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg csontos malac karaj
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 csomag csusza tészta
  • 4 dl tejföl
  • 250 g túró
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vágjuk a csontos karajt 2-3 bordányi darabokra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Széles teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd kezdjük el előpirítani a karajt, bőrös oldalával lefelé. Közepes lángon forgassuk körbe, míg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük tepsire a karajdarabokat, öntsük rá a visszamaradt zsiradékot, sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk be a sütőbe és 20-30 perc alatt süssük készre. Sütés után pihentessük vágódeszkán pár percig, majd vágjuk le a csontról, és szeleteljük fel. 
  5. Közben bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg a csuszatésztát, morzsoljunk rá túrót, és locsoljuk meg pár kanál tejföllel. Tálaljuk a karajszeletekkel!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Készíthetjük gluténmentes tésztából is a csuszát, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Dupla adag kell majd!” malackaraj túrós csuszával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a csontos karajt 2-3 bordányi darabokra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Széles teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd kezdjük el előpirítani a karajt, bőrös oldalával lefelé. Közepes lángon forgassuk körbe, míg minden oldala kap egy kis színt.
  4. Tegyük tepsire a karajdarabokat, öntsük rá a visszamaradt zsiradékot, sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk be a sütőbe és 20-30 perc alatt süssük készre. Sütés után pihentessük vágódeszkán pár percig, majd vágjuk le a csontról, és szeleteljük fel. 
  5. Közben bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg a csuszatésztát, morzsoljunk rá túrót, és locsoljuk meg pár kanál tejföllel. Tálaljuk a karajszeletekkel!

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Készíthetjük gluténmentes tésztából is a csuszát, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D vitamint tartalmaz, mely hozzájárulhat a család egészséges immunrendszerének szinten tartásához.

A tejföl helyett próbáljuk ki a krémes Vénusz Napfölt!