“Van zsákomban minden jó” - fahéjas-cukros magok papírzsákban

Ha tetszik a recept, mentsd el

Bárki készíthet otthon egy puttonyra való finom ajándékot egy kevés mandula, dió, mogyoró és némi fahéjas porcukor segítségével. A gyerekek és a felnőttek is örülni fognak neki.

Elő- és elkészítési idő

5 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~590 Kcal / fő

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt. Tegyük bele a magokat, és közepes lángon kezdjük el őket pirítani.
  2. Közben keverjük össze egy kis tálban a porcukrot a fahéjjal.
  3. Adjuk a félig megpirult magokhoz egy kanál Vénusz Vajvarázslatot, majd mikor teljesen felolvad, öntsük hozzá a cukros fahéjas keveréket, és pár kanál vizet.
  4. Forgassuk át alaposan, majd ha a cukor elkezd karamellizálódni, óvatosan szedjük ki sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.  
  5. Hempergessük kevés porcukorba a finomságot, majd töltsük kis papírzacskókba, melyeknek szalaggal zárjuk a tetejét.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Bármilyen magot használhatunk ehhez a villámgyors és mutatós recepthez!

Keverjünk egy csipet sót is a cukros fahéjas keverékhez, ez jobban kihozza az édes ízt.

Vénusz Vajvarázslat

47% valódi vajjal, növényi olaj és a vaj lágy, könnyen kenhető keveréke

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Van zsákomban minden jó” - fahéjas-cukros magok papírzsákban

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt. Tegyük bele a magokat, és közepes lángon kezdjük el őket pirítani.
  2. Közben keverjük össze egy kis tálban a porcukrot a fahéjjal.
  3. Adjuk a félig megpirult magokhoz egy kanál Vénusz Vajvarázslatot, majd mikor teljesen felolvad, öntsük hozzá a cukros fahéjas keveréket, és pár kanál vizet.
  4. Forgassuk át alaposan, majd ha a cukor elkezd karamellizálódni, óvatosan szedjük ki sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.  
  5. Hempergessük kevés porcukorba a finomságot, majd töltsük kis papírzacskókba, melyeknek szalaggal zárjuk a tetejét.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Bármilyen magot használhatunk ehhez a villámgyors és mutatós recepthez!

Keverjünk egy csipet sót is a cukros fahéjas keverékhez, ez jobban kihozza az édes ízt.

Vénusz tipp

A felhevített Vénusz Vajvarázslattól karamellizálódik a cukor, és jobban rá is tapad a magokra.