“Rénszarvasok, sorakozó!” Márványsajtos rénszarvas tészta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A Mikulást már várni is szuper. Ilyenkor a gyerekek szívesen sürgölődnek és segítenek otthon. Készítsük el velük ezeket a márványsajtos rénszarvas snackeket, amelyekből fantasztikus tízórai lesz az egész családnak.
Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~520 Kcal / fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. 
  2. A hideg Vénuszt kockázzuk fel, majd morzsoljuk össze a liszttel. Adjuk hozzá a vizet, a tojást, és a kezünkkel elmorzsolt márványsajtot, majd gyúrjuk, míg bucit nem tudunk formázni belőle. Tegyük hűtőbe fél órára. 
  3. Ha eleget pihent, nyújtsuk ki, nagyjából 0,5-1 cm vastagságúra a tésztát. Vegyük elő a rénszarvas mintás szaggatót, és szaggassuk ki.
  4. A kiszaggatott rénszarvasokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg a tetejüket a tojássárgájával.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és süssük készre nagyjából 14 perc alatt.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Szórhatunk a rénszarvasokra fekete vagy fehér szezámmagot is.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rénszarvasok, sorakozó!” Márványsajtos rénszarvas tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. 
  2. A hideg Vénuszt kockázzuk fel, majd morzsoljuk össze a liszttel. Adjuk hozzá a vizet, a tojást, és a kezünkkel elmorzsolt márványsajtot, majd gyúrjuk, míg bucit nem tudunk formázni belőle. Tegyük hűtőbe fél órára. 
  3. Ha eleget pihent, nyújtsuk ki, nagyjából 0,5-1 cm vastagságúra a tésztát. Vegyük elő a rénszarvas mintás szaggatót, és szaggassuk ki.
  4. A kiszaggatott rénszarvasokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg a tetejüket a tojássárgájával.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és süssük készre nagyjából 14 perc alatt.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Szórhatunk a rénszarvasokra fekete vagy fehér szezámmagot is.

Vénusz tipp

Tálaljuk a szarvasokat Vénusz Napföllel!