„Életmentő falatok ajándékvadászoknak!” Spenótos, kolbászos frittata sajttal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nyakunkon a karácsony, és előfordul, hogy az ajándékok még nincsenek meg, ezért aztán nyakunkba vesszük a várost. Ilyenkor alig várjuk, hogy hazaérjünk , és gyorsan összedobjunk valami finomat. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 522 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 5 dkg bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 tojás
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, az étolajon megpároljuk.
  2. Ráreszeljük a fokhagymát, majd a felkarikázott kolbászt és kissé megpirítjuk. 
  3. Közben a tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejszínt, a csicseriborsót,  valamint a spenótot. 
  5. A kolbászos alapra öntjük a tojásos részt, majd takarék lángon lefedve 20 perc alatt készre sütjük.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

A frittatát készre süthetjük sütőben is, ez esetben azonban olyan serpenyőt válasszunk, aminek a nyele fémből van.

A kolbász helyett használhatunk házi sonkát vagy szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük, és akkor laktózmentes lesz az étel.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Életmentő falatok ajándékvadászoknak!” Spenótos, kolbászos frittata sajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, az étolajon megpároljuk.
  2. Ráreszeljük a fokhagymát, majd a felkarikázott kolbászt és kissé megpirítjuk. 
  3. Közben a tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejszínt, a csicseriborsót,  valamint a spenótot. 
  5. A kolbászos alapra öntjük a tojásos részt, majd takarék lángon lefedve 20 perc alatt készre sütjük.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

A frittatát készre süthetjük sütőben is, ez esetben azonban olyan serpenyőt válasszunk, aminek a nyele fémből van.

A kolbász helyett használhatunk házi sonkát vagy szalonnát is.

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük, és akkor laktózmentes lesz az étel.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D vitamin tartalma miatt hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez.