„Édesség ajándékkeresés mellé” Grízkrém almakompóttal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Igazi jolly-joker desszert a karácsony előtti rohanásban. Hamar elkészül, és szuper karácsony illatú  kanalazni való, mikor leülünk a számítógép elé ajándékok után nézelődni.

Elő- és elkészítési idő

3 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 368 kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 ek cukorral felfőzzük, majd belekeverjük a búzadarát, és 2 percig főzzük. A lángról levéve dagadni hagyjuk, közben belekeverünk 1 dl almalevet.
  2. A tojás sárgáját a grízhez keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a grízhez adjuk.
  3. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiszedjük, felkockázzuk, és az olvasztott margarinon megsütjük, csipet fahéjjal ízesítjük és 2 ek cukrot szórunk sütés közben rá, hogy rákaramellizálódjon.
  4. A diót durvára vágjuk.
  5. A grízhabot poharakba szedjük, a sült almát ráhalmozzuk és a dióval megszórjuk. 

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Alma helyett készíthetjük körtével, szilvával is.

Keverhetünk a grízbe csokoládét is.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk eritritet is.

Tojás helyett adhatunk a grízhez 2 dl tejszínből felvert tejszínhabot is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Édesség ajándékkeresés mellé” Grízkrém almakompóttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 ek cukorral felfőzzük, majd belekeverjük a búzadarát, és 2 percig főzzük. A lángról levéve dagadni hagyjuk, közben belekeverünk 1 dl almalevet.
  2. A tojás sárgáját a grízhez keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a grízhez adjuk.
  3. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiszedjük, felkockázzuk, és az olvasztott margarinon megsütjük, csipet fahéjjal ízesítjük és 2 ek cukrot szórunk sütés közben rá, hogy rákaramellizálódjon.
  4. A diót durvára vágjuk.
  5. A grízhabot poharakba szedjük, a sült almát ráhalmozzuk és a dióval megszórjuk. 

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Alma helyett készíthetjük körtével, szilvával is.

Keverhetünk a grízbe csokoládét is.

Ételallergia tipp

Cukor helyett használhatunk eritritet is.

Tojás helyett adhatunk a grízhez 2 dl tejszínből felvert tejszínhabot is.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarinnal hűtőből kivéve is könnyen dolgozhatunk, az almákat szép pirosra süthetjük vele.