„Mindent bele vacsi” Birsalmás, csirke piláf

Ha tetszik a recept, mentsd el

Egy gyors ragu és már ehetünk is! A piláfok olyan rizsételek, melyekhez valamilyen ragut készítünk. Míg megfő a rizs, elkészül a ragu, és máris ehetünk!
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 720 kcal

Allergének

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 birs
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 ek paradicsomsűrítmény
  • 3 ek mogyoró
  • 30 dkg jázmin rizs

Elkészítés

  1. A rizs mennyiségének kétszeres mennyiségű vizet kevés sóval felforralunk, beleöntjük a rizst, megkeverjük, majd alacsony lángon készre főzzük.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott újhagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, lepirítjuk.
  3. A birseket megmossuk, negyedeljük, magházát kiszedjük és felkockázzuk, a csirkéhez adjuk. 
  4. Belekeverjük a paradicsomsűrítményt, a feldarabolt aszalt szilvákat, kevés vizet vizet öntünk alá, és 5 perc alatt készre főzzük.
  5. A megfőtt rizzsel összekeverjük, durvára vágott mogyorót keverünk bele.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett próbáljuk ki mazsolával vagy aszalt meggyel.

Mindenképpen illatos rizsfajtával készítsük, jázminrizzsel vagy basmati rizzsel, némelyik már előfőzötten kapható.

Ételallergia tipp

A mogyorót elhagyhatjuk vagy tehetünk bele másfajta magokat (napraforgó, dió, stb) is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindent bele vacsi” Birsalmás, csirke piláf

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizs mennyiségének kétszeres mennyiségű vizet kevés sóval felforralunk, beleöntjük a rizst, megkeverjük, majd alacsony lángon készre főzzük.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott újhagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, lepirítjuk.
  3. A birseket megmossuk, negyedeljük, magházát kiszedjük és felkockázzuk, a csirkéhez adjuk. 
  4. Belekeverjük a paradicsomsűrítményt, a feldarabolt aszalt szilvákat, kevés vizet vizet öntünk alá, és 5 perc alatt készre főzzük.
  5. A megfőtt rizzsel összekeverjük, durvára vágott mogyorót keverünk bele.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett próbáljuk ki mazsolával vagy aszalt meggyel.

Mindenképpen illatos rizsfajtával készítsük, jázminrizzsel vagy basmati rizzsel, némelyik már előfőzötten kapható.

Ételallergia tipp

A mogyorót elhagyhatjuk vagy tehetünk bele másfajta magokat (napraforgó, dió, stb) is.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj fenntartható gazdálkodásból származik, így a vele készült étellel odafigyelsz kicsit a környezetedre is.