„Karácsonyi vásárlás olasz módra!” Kelkáposztás, gombás, szalonnás fusilli

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az ajándék beszerzéstől úgy megéhezik az ember, mint egy római városnézés után. Kapóra jön ilyenkor egy gyors tészta, amivel csillapíthatja az étvágyát. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 566 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz Napraforgó étolaj
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg bacon
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg fusilli

Elkészítés

  1. A tésztának egy fazék sós vizet felteszünk forrni.
  2. Egy serpenyőben a csíkokra vágott bacont pirosra sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az olajat, és a finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk.
  3. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk, majd a kis kockákra vágott csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A gombát szintén felaprítjuk, a kelkáposztát csíkokra vágjuk és mindkettőt a raguhoz adjuk, átforgatjuk, tejszínnel összefőzzük pár perc alatt.
  5. A végén belekeverjük a pirított szalonnát és összeforgatjuk a kifőtt tésztával.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A tejszín helyett érzékenység esetén használjunk növényi tejszínt.

Ideje, hogy másként gondoljunk a kelkáposztára. Nem csak a főzeléknövényként használhatjuk. Nagyon finom pirítva, vagy akár chipsnek elkészítve (kevés olajjal átforgatva, sütőben kisütve).

Soha ne a tészta várjon a ragura, inkább a ragu a tésztára!

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük vagy el is hagyhatjuk.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Karácsonyi vásárlás olasz módra!” Kelkáposztás, gombás, szalonnás fusilli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának egy fazék sós vizet felteszünk forrni.
  2. Egy serpenyőben a csíkokra vágott bacont pirosra sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az olajat, és a finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk.
  3. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk, majd a kis kockákra vágott csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A gombát szintén felaprítjuk, a kelkáposztát csíkokra vágjuk és mindkettőt a raguhoz adjuk, átforgatjuk, tejszínnel összefőzzük pár perc alatt.
  5. A végén belekeverjük a pirított szalonnát és összeforgatjuk a kifőtt tésztával.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A tejszín helyett érzékenység esetén használjunk növényi tejszínt.

Ideje, hogy másként gondoljunk a kelkáposztára. Nem csak a főzeléknövényként használhatjuk. Nagyon finom pirítva, vagy akár chipsnek elkészítve (kevés olajjal átforgatva, sütőben kisütve).

Soha ne a tészta várjon a ragura, inkább a ragu a tésztára!

Ételallergia tipp

A tejszínt növényi tejszínre cserélhetjük vagy el is hagyhatjuk.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj fenntartható gazdálkodásból származik, használatával óvjuk a környezetünket, és a családunkért is teszünk.