„Vigyük ezt ajándékba!” Libarillette

Ha tetszik a recept, mentsd el

A jól előkészíthető fogások receptjei kincset érnek a karácsonyi időszakban, hiszen egymást érik a vendégeskedések. Ez a rillette remek gasztro ajándék is lehet!

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 688 kcal

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 db libacomb
  • 2 ek Vénusz Sütőolaj
  • 20 dkg libazsír
  • 5 dl húsleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 2 szegfűszeg
  • 1 tk mustár
  • 2 ág kakukkfű
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A zsírt és a húslevest egy fazékba öntjük, belereszeljük a gyömbért, beledobjuk a szegfűszeget.
  2. A combokat bedörzsöljük sóval, a sütőolajon serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát, majd a lébe tesszük, főzni kezdjük.
  3. Addig főzzük a húst, míg már szálaira esik szét. Késes robotgéppel összeaprítjuk, adhatunk hozzá kevés levet, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. 
  4. Pirítósra kenve kínáljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot is.

A rillette üveg vagy kerámiatálban, zsírral lefedve hetekig eláll a hűtőben, igazi vendégváró.

Gazdagíthatjuk kapribogyóval, aszalt paradicsommal is.

Vénusz Sütőolaj

Akár 10 x süthetsz benne

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Vigyük ezt ajándékba!” Libarillette

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt és a húslevest egy fazékba öntjük, belereszeljük a gyömbért, beledobjuk a szegfűszeget.
  2. A combokat bedörzsöljük sóval, a sütőolajon serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát, majd a lébe tesszük, főzni kezdjük.
  3. Addig főzzük a húst, míg már szálaira esik szét. Késes robotgéppel összeaprítjuk, adhatunk hozzá kevés levet, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. 
  4. Pirítósra kenve kínáljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot is.

A rillette üveg vagy kerámiatálban, zsírral lefedve hetekig eláll a hűtőben, igazi vendégváró.

Gazdagíthatjuk kapribogyóval, aszalt paradicsommal is.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolajban, antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10 alkalommal is süthet anélkül, hogy közben ki kellene cserélnie az olajat. Sütések után szűrjük át az olajat.