„Mindenkiét leveri” Diós-narancsos bejgli

Ha tetszik a recept, mentsd el

A mi bejlink nem reped meg, nem kevés benne a töltelék, de a tészta sem. Pont ahogy szeretjük. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 868 kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

    3 rúdnyi mennyiség
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 6 dkg sertészsír
  • 1 dl víz
  • 15 g élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1+1 tojássárgája

  • 3 x 20 dkg darált dió
  • 3 x 10 dkg porcukor
  • 3 x 10 dkg aszalt meggy, áfonya, narancs vegyesen
  • 3 x 1 narancs reszelt héja
  • 3 x 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. A lisztet a Vénusz Sütőmargarinnal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba.
  2. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk.
  3. A tölteléket összekeverjük. A tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 
  4. Tojássárgájával megkenjük, majd 2 órán át hűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Készíthetünk almás-mákos, almás diós bejglit is, ez esetben pároljuk előre meg az almát.

Marcipánt is reszelhetünk a dióba.

Ételallergia tipp

A liszt egészét vagy egy részét cserélhetjük teljes kiőrlésűre is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindenkiét leveri” Diós-narancsos bejgli

Hozzávalók


Elkészítés

  1. A lisztet a Vénusz Sütőmargarinnal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba.
  2. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk.
  3. A tölteléket összekeverjük. A tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 
  4. Tojássárgájával megkenjük, majd 2 órán át hűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Készíthetünk almás-mákos, almás diós bejglit is, ez esetben pároljuk előre meg az almát.

Marcipánt is reszelhetünk a dióba.

Ételallergia tipp

A liszt egészét vagy egy részét cserélhetjük teljes kiőrlésűre is.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarin a hűtőből kivéve azonnal eldolgozható, így könnyedén összeállítható a bejgli tésztája a karácsonyi rohanásban is.