„Szeretet minden kanálban” Karácsonyi kacsaleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Karácsonykor minden háziasszony szeret kitenni magáért, hiszen ilyenkor még inkább szívből főzünk. Ez a kacsaleves pedig csupa melegség, és gondoskodás.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 1,5 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 426 kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz Sütőolaj
  • 1 kg csontos kacsahús (far-hát)
  • 5 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 fej fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk szárított vagy friss kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • 2 ek konyak
  • 2 kacsamell

Elkészítés

  1. A csontos kacsahúst a Vénusz Sütőolajon kicsit megpirítjuk, majd bőséges hideg vízben feltesszük főni.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk és egészben tesszük a leveshez, a kacsamellet kockázva.
  3. Fűszerezzük, hozzáadjuk a konyakot és 1 órát főzzük.
  4. Leszűrjük a levest, a zöldségekkel és a hússal, valamint kakukkfűvel tálaljuk. 

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

Cérnametélttel kínáljuk.

Petrezselyemmel gazdagon megszórhatjuk tálaláskor.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén a zeller elhagyható.

Vénusz Sütőolaj

Akár 10 x süthetsz benne

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szeretet minden kanálban” Karácsonyi kacsaleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csontos kacsahúst a Vénusz Sütőolajon kicsit megpirítjuk, majd bőséges hideg vízben feltesszük főni.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk és egészben tesszük a leveshez, a kacsamellet kockázva.
  3. Fűszerezzük, hozzáadjuk a konyakot és 1 órát főzzük.
  4. Leszűrjük a levest, a zöldségekkel és a hússal, valamint kakukkfűvel tálaljuk. 

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

Cérnametélttel kínáljuk.

Petrezselyemmel gazdagon megszórhatjuk tálaláskor.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén a zeller elhagyható.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőolajjal a kacsahúst ropogósra süthetjük.