„Őrülten vaníliás és igazán puha!” Vaníliás kifli

Ha tetszik a recept, mentsd el

A vaníliás kifli hagyományos karácsonyi édesség, de már jóval az ünnep előtt elkészíthetjük. A dobozt azonban jól dugjuk el, mert amilyen finom, lehet eltűnik a tartalma karácsonyig.

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 406 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • porcukor a forgatáshoz

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a vaníliamagokkal összedolgozzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. A tésztát négy részre osztjuk és 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, amit 3 cm-es hengere osztunk és ezekből vékony kifliket sodrunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük a kifliket.
  5. Porcukorba forgatjuk. Fémdobozban hetekig eláll.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A lisztből 10 dkg-ot lecserélhetünk őrölt mandulára.

A tésztához reszelhetünk narancs vagy citrom héjat.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű liszttel is elkészíthetjük.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Őrülten vaníliás és igazán puha!” Vaníliás kifli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a vaníliamagokkal összedolgozzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. A tésztát négy részre osztjuk és 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, amit 3 cm-es hengere osztunk és ezekből vékony kifliket sodrunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük a kifliket.
  5. Porcukorba forgatjuk. Fémdobozban hetekig eláll.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A lisztből 10 dkg-ot lecserélhetünk őrölt mandulára.

A tésztához reszelhetünk narancs vagy citrom héjat.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű liszttel is elkészíthetjük.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki a Vénusz Vaníliás Sütőmargarinját, mellyel még vaníliásabb lehet a kiflink!