„A legjobb mézeskalács! ” Omlós mézeskalács

Ha tetszik a recept, mentsd el

A mézeskalács sokszor kemény, száraz… Most mutatunk egy olyan receptet, amit ha kipróbálsz, soha nem sütsz mást! A végeredmény linzeresen omlós, finom mézeskalács, amit nem csak karácsonykor kérnek majd a gyerekek!

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 516 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 20 dkg méz
  • 1 tojás+ 1 sárgája
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a mézzel, a tojással, a sárgájával, a szódabikarbónával, csipet sóval és a fűszerkeverékkel összegyúrjuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  4. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Díszíthetjük is a mézeskalácsot: 25 porcukrot 1 tojásfehérjével habbá verünk, ezzel rajzoljuk meg.

A díszítésre szórhatunk cukorgyöngyöket is, vagy hagyományosan sütés lekenhetjük kevés tojásfehérjével és megszórhatjuk magvakkal.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű lisztből vagy gluténmentes lisztből is elkészíthető.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A legjobb mézeskalács! ” Omlós mézeskalács

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, a mézzel, a tojással, a sárgájával, a szódabikarbónával, csipet sóval és a fűszerkeverékkel összegyúrjuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtjük.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  4. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Díszíthetjük is a mézeskalácsot: 25 porcukrot 1 tojásfehérjével habbá verünk, ezzel rajzoljuk meg.

A díszítésre szórhatunk cukorgyöngyöket is, vagy hagyományosan sütés lekenhetjük kevés tojásfehérjével és megszórhatjuk magvakkal.

Ételallergia tipp

Teljes kiőrlésű lisztből vagy gluténmentes lisztből is elkészíthető.

Vénusz tipp

A Vénusz Sütőmargarinnal a hűtőből kivéve azonnal dolgozhatunk, és a mézeskalácsunk finom, omlós lesz vele.