“Kísérletezők kedvence” - Tengeri halleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha picit unjuk már a halászlevet, de szívesen ennénk hallevest az ünnepekkor, ez a tengeri halas leves igazi csemege, amivel biztos, hogy lenyűgözzük a vendégeket és a családunkat.

Elő- és elkészítési idő

30 + 60 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4-6 főre

Kalória

~ 520 Kcal / adag

Allergének

Hal

Puhatestűek

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg vegyes tengeri hal
  • 1 kis polip
  • 1 kis tintahal
  • 4 kápia paprika
  • 2 chili
  • 3 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma (3 apróra vágott, 2 egész)
  • 3 krumpli (2 apróra vágott, 1 egész)
  • 2 dl fehérbor
  • 2-3 paradicsom
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 2 csipet sáfrány
  • 1 köteg friss petrezselyem
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Készítsük elő a halakat: a nagyobbakból filézzük le éles késsel a levesbetétnek szánt darabokat, sózzuk be és tegyük félre.
  2. Nagy fazékban, kevés Vénusz étolajon pirítsuk elő a felszeletelt hagymát, a fokhagyma nagy részét, egy felszeletelt kápiapaprikát, és a paradicsomot.
  3. Adjuk hozzá a hal aprólékot és az apróra kockázott krumplit, az egész krumplit, és az egész fokhagymákat, de mielőtt megpirulna, öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter vízzel. Adjuk a leveshez a chilit is egészben. Főzzük nagy lángon 30 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyünk 3 kápia paprikát tepsire, és néha átforgatva süssük 15-20 percig, amíg megfeketedik a héja. Ha megsült, húzzuk le a héját, csumázzuk, és magozzuk ki, tegyük félre.
  5. Vegyük ki a levesből az egész krumplit, és az egész fokhagymákat. Passzírozzuk le a levest, hogy tiszta levet kapjunk, majd tegyük vissza a tűzhelyre.
  6. Adjuk a leveshez a nagyobb haldarabokat, és főzzük készre 10 perc alatt.
  7. Nagyon forró serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt pirítsuk meg a tintahalat, polipot, és adjuk ezeket is a leveshez.
  8. Mozsárban pépesítsük össze a sült kápiapaprikát az egészben főtt krumplival, az egészben főtt fokhagymákkal, kevés sóval és a sáfránnyal, majd folyamatosan keverve adagoljuk hozzá az olívaolajat, mintha házi majonézt csinálnánk.
  9. Tálaljuk mélytányérba: először tegyünk a tányér aljára kanálnyit a sáfrányos sült paprika püréből, majd jöhet rá a lé a haldarabokkal. Szórjunk rá kevés friss, apróra vágott petrezselymet!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

                    Elkészítési tipp

                    Pirítsunk bagettkockákat levesbetétnek!

                    Tálaláskor adjunk pár csepp citromot a leveshez.

                    Vénusz Immuno

                    D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

                    * Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

                    Ha tetszik a recept, mentsd el

                    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                    TOVÁBBI RECEPTEK

                    496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                    Betöltést jelző forgó ikon

                    További receptek betöltése

                    “Kísérletezők kedvence” - Tengeri halleves

                    Hozzávalók

                    Elkészítés

                    1. Készítsük elő a halakat: a nagyobbakból filézzük le éles késsel a levesbetétnek szánt darabokat, sózzuk be és tegyük félre.
                    2. Nagy fazékban, kevés Vénusz étolajon pirítsuk elő a felszeletelt hagymát, a fokhagyma nagy részét, egy felszeletelt kápiapaprikát, és a paradicsomot.
                    3. Adjuk hozzá a hal aprólékot és az apróra kockázott krumplit, az egész krumplit, és az egész fokhagymákat, de mielőtt megpirulna, öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter vízzel. Adjuk a leveshez a chilit is egészben. Főzzük nagy lángon 30 percig.
                    4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyünk 3 kápia paprikát tepsire, és néha átforgatva süssük 15-20 percig, amíg megfeketedik a héja. Ha megsült, húzzuk le a héját, csumázzuk, és magozzuk ki, tegyük félre.
                    5. Vegyük ki a levesből az egész krumplit, és az egész fokhagymákat. Passzírozzuk le a levest, hogy tiszta levet kapjunk, majd tegyük vissza a tűzhelyre.
                    6. Adjuk a leveshez a nagyobb haldarabokat, és főzzük készre 10 perc alatt.
                    7. Nagyon forró serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt pirítsuk meg a tintahalat, polipot, és adjuk ezeket is a leveshez.
                    8. Mozsárban pépesítsük össze a sült kápiapaprikát az egészben főtt krumplival, az egészben főtt fokhagymákkal, kevés sóval és a sáfránnyal, majd folyamatosan keverve adagoljuk hozzá az olívaolajat, mintha házi majonézt csinálnánk.
                    9. Tálaljuk mélytányérba: először tegyünk a tányér aljára kanálnyit a sáfrányos sült paprika püréből, majd jöhet rá a lé a haldarabokkal. Szórjunk rá kevés friss, apróra vágott petrezselymet!

                    Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


                                      Elkészítési tipp

                                      Pirítsunk bagettkockákat levesbetétnek!

                                      Tálaláskor adjunk pár csepp citromot a leveshez.

                                      Vénusz tipp

                                      A Vénusz Immuno D-vitamin tartalmának köszönhetően használatával hozzájárulhatunk az immunrendszer normál működéséhez.