“Persze, hogy nincs benne hús!” grillezett karfiol téli pestóval

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az egészben grillezett roppanós karfiol nem csak különleges a téli pestótól, hanem nagyon szép is egészben tálalva. Ha van vegetáriánus a családban, érdemes neki elkészíteni.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 463 Kcal / adag

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1  nagy hagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 nagy karfiol
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • 2 x 400 g fehérbab konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 50 g sótlan mogyoró
  • 50 g dió
  • 3-4 szál rozmaring
  • 3-4 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • olívaolaj 

Elkészítés

  1. Forraljunk nagy lábosban vizet.  Vágjuk le a karfiol szárát, tegyük a lobogó vízbe, sózzuk, majd főzzük nagyjából 8-9 perc alatt, amíg megpuhul. Fontos, hogy ne főzzük túl, nem kell túl puhának lennie, csak ropogósnak.
  2. Eközben a fehérbab konzerveket csöpögtessük le, és pürésítsük össze a két fej fokhagymával, sóval és borssal. Tegyük félre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
  4. Készítsük el a pestot. A fűszereket tegyük aprítógépbe a magokkal, majd adjunk olívaolajat és sót hozzá. Turmixoljuk össze alaposan.
  5. Magas falú, enyhén beolajozott tepsiben terítsük el a babpürét, öntsünk rá keveset a pestóból, majd tegyük bele az egész karfiolt. Locsoljuk meg a maradék pestóval, rakjuk a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha egyenletesen megpirul a karfiol teteje!

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

            Elkészítési tipp

            A karfiol tetejét szórjuk meg parmezánforgácsokkal, úgy még finomabb.

            Piríthatunk apróra vágott diót és mogyorót, és ezzel is megszórhatjuk tálaláskor a karfiolt.

            Vénusz Immuno

            D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

            * Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

            Ha tetszik a recept, mentsd el

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Persze, hogy nincs benne hús!” grillezett karfiol téli pestóval

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Forraljunk nagy lábosban vizet.  Vágjuk le a karfiol szárát, tegyük a lobogó vízbe, sózzuk, majd főzzük nagyjából 8-9 perc alatt, amíg megpuhul. Fontos, hogy ne főzzük túl, nem kell túl puhának lennie, csak ropogósnak.
            2. Eközben a fehérbab konzerveket csöpögtessük le, és pürésítsük össze a két fej fokhagymával, sóval és borssal. Tegyük félre.
            3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
            4. Készítsük el a pestot. A fűszereket tegyük aprítógépbe a magokkal, majd adjunk olívaolajat és sót hozzá. Turmixoljuk össze alaposan.
            5. Magas falú, enyhén beolajozott tepsiben terítsük el a babpürét, öntsünk rá keveset a pestóból, majd tegyük bele az egész karfiolt. Locsoljuk meg a maradék pestóval, rakjuk a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha egyenletesen megpirul a karfiol teteje!

            Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


                      Elkészítési tipp

                      A karfiol tetejét szórjuk meg parmezánforgácsokkal, úgy még finomabb.

                      Piríthatunk apróra vágott diót és mogyorót, és ezzel is megszórhatjuk tálaláskor a karfiolt.

                      Vénusz tipp

                      A Vénusz Immuno étolaj D vitamint tartalmaz, így hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez.