„Kedvenc uzsonna” túrós zsemle

Ha tetszik a recept, mentsd el

Hétköznapokon nincs idő a konyhában órákig pepecselni. A zsemlék tésztáját a reggeli kávézás közben összerakhatjuk, majd a tusolás alatt ki is sülnek a sütik. Majszolhatjuk reggelire, tízóraira vagy csomagolhatjuk uzsonnára is és biztos, hogy a kollégák tolakodnak majd a receptért!

Elő- és elkészítési idő

2 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~418 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg túró
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 6 dkg olvasztott Vénusz Sütőmargarin
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg mazsola
  • 1 tojás
  • pár ek tej

Elkészítés

    1. A lisztet a sütőporral összekeverjük.
    2. A túrót, a tojást, a sütőmargarint és a cukrot simára keverjük a robotgéppel, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és mazsolát, összegyúrjuk és kisebb zsemléket formázunk a tésztából.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket megkenjük tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

    Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

    Elkészítési tipp

    Mazsola helyett érdemes kipróbálni aszalt áfonyával vagy friss gyümölccsel!

    Ételallergia tipp

    Gluténmentes verzióhoz használjuk gluténmentes süteménylisztből a megadott mennyiségnek megfelelőt.

    Vénusz Sütőmargarin

    A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

    Ha tetszik a recept, mentsd el

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    „Kedvenc uzsonna” túrós zsemle

    Hozzávalók

    Elkészítés

      1. A lisztet a sütőporral összekeverjük.
      2. A túrót, a tojást, a sütőmargarint és a cukrot simára keverjük a robotgéppel, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és mazsolát, összegyúrjuk és kisebb zsemléket formázunk a tésztából.
      3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket megkenjük tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

      Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


      Elkészítési tipp

      Mazsola helyett érdemes kipróbálni aszalt áfonyával vagy friss gyümölccsel!

      Ételallergia tipp

      Gluténmentes verzióhoz használjuk gluténmentes süteménylisztből a megadott mennyiségnek megfelelőt.

      Vénusz tipp

      A könnyen eldolgozható Vénusz sütőmargarinnal a hűtőből kivéve azonnal összedolgozhatóak az alapanyagok, nem kell várakozni, hogy megpuhuljon a margarin.