“Jövőre kevesebb húst eszünk!” Grillezett répa fokhagymás joghurttal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Mielőtt újévi fogadalmat tennénk, hogy jövőre majd kevesebb húst eszünk, próbáljuk ki a sült malachoz köretként ezt a grillezett répát. Szuper izgalmas köret, ami jól kiegészíti a különböző sült húsokat.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 214 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g bébi sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 ml görög joghurt
  • 2 ág rozmaring
  • 1 ek vörösbor ecet
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sárgarépákat mossuk meg, és dörzsöljük vagy kapargassuk le róluk a koszos részeket. Ehhez akár le is forrázhatjuk a répákat, úgy könnyebb eltávolítani a nem kívánt részeket. Ha találunk a piacon, válasszunk színes (lila vagy citromsárga) répákat is.
  2. A nagyobb répákat vágjuk ketté, úgy, hogy hagyjuk meg kicsit a szárát és a leveleit is, hiszen nagyon jól mutat tálaláskor. Fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tegyük mellé héjával együtt a fokhagyma gerezdeket is. Sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg a Vénusz Immuno étolajjal és a vörösbor ecettel.
  3. Süssük légkeveréssel 30 percig, az utolsó 10 percben grillezve.
  4. Miután kivettük a sütőből a répákat, a fokhagymákból nyomjuk ki a belsejükben található krémet, és keverjük a sűrű görög joghurthoz. Keverjük ki jó alaposan, majd sózzuk.
  5. Kiskanállal csorgassunk a répákra az elkészült szószt. Remek köret húsokhoz és halakhoz is, de önmagában is nagyon finom.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A répa mellé grillezhetünk zellerszálat is, így még változatosabb.

Joghurt helyett tejföllel is nagyon finom.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jövőre kevesebb húst eszünk!” Grillezett répa fokhagymás joghurttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sárgarépákat mossuk meg, és dörzsöljük vagy kapargassuk le róluk a koszos részeket. Ehhez akár le is forrázhatjuk a répákat, úgy könnyebb eltávolítani a nem kívánt részeket. Ha találunk a piacon, válasszunk színes (lila vagy citromsárga) répákat is.
  2. A nagyobb répákat vágjuk ketté, úgy, hogy hagyjuk meg kicsit a szárát és a leveleit is, hiszen nagyon jól mutat tálaláskor. Fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tegyük mellé héjával együtt a fokhagyma gerezdeket is. Sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg a Vénusz Immuno étolajjal és a vörösbor ecettel.
  3. Süssük légkeveréssel 30 percig, az utolsó 10 percben grillezve.
  4. Miután kivettük a sütőből a répákat, a fokhagymákból nyomjuk ki a belsejükben található krémet, és keverjük a sűrű görög joghurthoz. Keverjük ki jó alaposan, majd sózzuk.
  5. Kiskanállal csorgassunk a répákra az elkészült szószt. Remek köret húsokhoz és halakhoz is, de önmagában is nagyon finom.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A répa mellé grillezhetünk zellerszálat is, így még változatosabb.

Joghurt helyett tejföllel is nagyon finom.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D-vitamint tartalmaz, amelyet különösen a téli időszakban, mikor keveset süt a nap, egyéb forrásból kell pótolnunk.

Tegyünk a még forró répákra egyenként fél-fél kiskanálnyi Vénusz Vajvarázslatot, ami vajtartalmának köszönhetően teltebbé varázsolja az ízeket.