“Tálalva a szerencsehozó malac” Az újévi porchetta

Ha tetszik a recept, mentsd el

A malac állítólag szerencsét túr, ezért készítjük hagyományosan újév napján. Ez a porchetta az édesköménynek köszönhetően friss és egyáltalán nem a szokványos magyar ízvilágot hozza, érdemes színesíteni vele a megszokott, malacos fogást.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 740 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli bőrös sertés hasalja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek édeskömény mag
  • 1 ek köménymag
  • 1 ek egész bors
  • 20 g friss kakukkfű
  • 20 g friss rozmaring
  • fél zacskó sütőpor
  • 4 ek durvaszemű só
  • 3 ek Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben hevítsük fel az édeskömény magot, a köményt, és az egész borsot. Ha elkezd pirulni zárjuk el, majd mozsárban zúzzuk össze a fokhagymával, és a durva szemű só felével.
  2. Fektessük vágódeszkára a bőrös oldalával lefelé a sertés hasalját, majd átlósan irdaljuk be éles késsel. Ismételjük meg az eddigi csíkokra merőlegesen is. Dörgöljük be alaposan a mozsárban összezúzott fűszerkeverékkel és a friss rozmaringgal és kakukkfűvel. Tekerjük fel szoros hengerré, majd kötéllel rögzítsük, hogy ne essen szét.
  3. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Keverjük össze a sütőporral a durva szemű sót, majd egyenletesen dörzsöljük be vele a malac bőrét.
  4. Tegyük enyhén beolajozott tepsibe, és dobjuk be a sütőbe 4 órára.
  5. Ha letelt az idő, ellenőrizzük éles késsel, hogy ellenállás nélkül beleszalad-e a húsba. Ha igen, vegyük ki a sütőből, emeljük a sütő hőmérsékletét 240 fokra, majd tegyük vissza a malacot. Süssük további 20-25 perc alatt készre, amíg szép ropogósra sül a bőre.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Köretként illenek hozzá a párolt vagy pirított zöldségek, és a tepsis krumpli is.

Fogyaszthatjuk hidegen, vagy melegen is, fontos, hogy miután kivettük a sütőből, hagyjuk pihenni kicsit, mielőtt felvágjuk.

Vénusz Sütőolaj 2L 


Vénusz Sütőolaj a ropogós, aranyló ételekért Fritopti™-val.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Tálalva a szerencsehozó malac” Az újévi porchetta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben hevítsük fel az édeskömény magot, a köményt, és az egész borsot. Ha elkezd pirulni zárjuk el, majd mozsárban zúzzuk össze a fokhagymával, és a durva szemű só felével.
  2. Fektessük vágódeszkára a bőrös oldalával lefelé a sertés hasalját, majd átlósan irdaljuk be éles késsel. Ismételjük meg az eddigi csíkokra merőlegesen is. Dörgöljük be alaposan a mozsárban összezúzott fűszerkeverékkel és a friss rozmaringgal és kakukkfűvel. Tekerjük fel szoros hengerré, majd kötéllel rögzítsük, hogy ne essen szét.
  3. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Keverjük össze a sütőporral a durva szemű sót, majd egyenletesen dörzsöljük be vele a malac bőrét.
  4. Tegyük enyhén beolajozott tepsibe, és dobjuk be a sütőbe 4 órára.
  5. Ha letelt az idő, ellenőrizzük éles késsel, hogy ellenállás nélkül beleszalad-e a húsba. Ha igen, vegyük ki a sütőből, emeljük a sütő hőmérsékletét 240 fokra, majd tegyük vissza a malacot. Süssük további 20-25 perc alatt készre, amíg szép ropogósra sül a bőre.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!



Elkészítési tipp

Köretként illenek hozzá a párolt vagy pirított zöldségek, és a tepsis krumpli is.

Fogyaszthatjuk hidegen, vagy melegen is, fontos, hogy miután kivettük a sütőből, hagyjuk pihenni kicsit, mielőtt felvágjuk.

Vénusz tipp

Hiába sütünk zsírosabb húst, egy kis étolajjal nem árt kikenni a tepsit, hogy semmi se ragadjon az aljára.