“Búcsúzunk a megszokástól” Korianderes lencsesaláta füstölt pisztránggal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A lencse hozza meg a gazdagságunkat a következő évre, de arról nem szól a fáma, hogy kizárólag főzelék formájában fogyaszthatjuk el. Ez itt egy remek, fűszeres lencsesaláta, amelyet tökéletesen kiegészít a hozzá tálalt füstölt pisztráng. 

Elő- és elkészítési idő

10 +10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~240 Kcal /adag

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 konzerv lencse
  • 1 ek borecet
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk cukor
  • 1 csokor friss koriander
  • 4 marék bébi spenót
  • 1 füstölt pisztráng
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Mossuk át, és csepegtessük le a lencsét és a bébi spenótot is.
  2. Készítsük el a dresszinget: Kis keverőtálban öntsük össze a vizet, a Vénusz Immuno étolajat és a borecetet. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd keverjük addig, míg fel nem olvad benne. Keverjük hozzá a vékony lapokra szelt fokhagymát és a felaprított koriandert.
  3. Keverjük bele a lencsét, és hagyjuk állni úgy fél órán át, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Tálaláskor szedjük salátástálba, a tetejére szórjunk a spenótból, és tépkedjünk rá a füstölt pisztrángból. Csepegtessünk rá citrom levét ízlés szerint. Egy szelet pirítóssal tálaljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Szelhetünk a salátába hajszálvékonyan lilahagymát is, úgy színesebb a saláta.

Keverhetjünk a salátába szeletelt szárított paradicsomot, vagy olívabogyót, így még különlegesebb.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Búcsúzunk a megszokástól” Korianderes lencsesaláta füstölt pisztránggal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át, és csepegtessük le a lencsét és a bébi spenótot is.
  2. Készítsük el a dresszinget: Kis keverőtálban öntsük össze a vizet, a Vénusz Immuno étolajat és a borecetet. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd keverjük addig, míg fel nem olvad benne. Keverjük hozzá a vékony lapokra szelt fokhagymát és a felaprított koriandert.
  3. Keverjük bele a lencsét, és hagyjuk állni úgy fél órán át, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Tálaláskor szedjük salátástálba, a tetejére szórjunk a spenótból, és tépkedjünk rá a füstölt pisztrángból. Csepegtessünk rá citrom levét ízlés szerint. Egy szelet pirítóssal tálaljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

Szelhetünk a salátába hajszálvékonyan lilahagymát is, úgy színesebb a saláta.

Keverhetjünk a salátába szeletelt szárított paradicsomot, vagy olívabogyót, így még különlegesebb.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolaj D vitamint tartalmaz, így hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez.