“Megédesítem az újévet!” Lassan főtt körte rumos gyömbérrel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A lassan főtt körtében benne van a tél minden íze, a rum felmelegít, a gyömbér frissít. Mi más kellhet az újévhez? 

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~410 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db körte
  • 300 g porcukor
  • 3 ek méz 
  • 2 ek Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez
  • 4 cl rum 
  • 2 cm reszelt gyömbér
  • 1 fahéj rúd
  • fél vaníliarúd 
  • 10 kardamom mag
  • 1 liter víz

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a 4 körtét, úgy, hogy a szárát hagyjuk rajta.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a fahéj rúddal, a vaníliával és a kardamommal együtt.
  3. Tegyük bele a körtéket, majd egy órán át nagyon alacsony lángon főzzük addig, míg a körték megpuhulnak.
  4. Ha a körték puhák, vegyük ki őket, a maradék léből pedig főzzünk szirupot. Öntsük hozzá a rumot és a mézet, és forraljuk. Mikor kicsit kihűlt keverjük hozzá a Vénuszt, amitől kicsit krémesebb lesz a szirup.
  5. Ha kész, helyezzük tányérra a körtéket, majd öntsük le a sziruppal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Ha gyerekek is esznek belőle, hagyjuk el az alkoholt.

Tálaláskor leönthetjük egy kis tejszínnel is.

Tálaláskor megszórhatjuk felaprított dióval, vagy mandulaforgáccsal is.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

476 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Megédesítem az újévet!” Lassan főtt körte rumos gyömbérrel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a 4 körtét, úgy, hogy a szárát hagyjuk rajta.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a fahéj rúddal, a vaníliával és a kardamommal együtt.
  3. Tegyük bele a körtéket, majd egy órán át nagyon alacsony lángon főzzük addig, míg a körték megpuhulnak.
  4. Ha a körték puhák, vegyük ki őket, a maradék léből pedig főzzünk szirupot. Öntsük hozzá a rumot és a mézet, és forraljuk. Mikor kicsit kihűlt keverjük hozzá a Vénuszt, amitől kicsit krémesebb lesz a szirup.
  5. Ha kész, helyezzük tányérra a körtéket, majd öntsük le a sziruppal.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Ha gyerekek is esznek belőle, hagyjuk el az alkoholt.

Tálaláskor leönthetjük egy kis tejszínnel is.

Tálaláskor megszórhatjuk felaprított dióval, vagy mandulaforgáccsal is.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal terméktől a szirup teltebb ízű lesz. Csak akkor keverjük bele, mikor már teljesen összesűrűsödött.