“Én ma csak levest bírok enni!” Édes-savanyú leves töltött tésztával

Ha tetszik a recept, mentsd el

A szilveszteri buli utáni másnapok megviselik az ember gyomrát. Ilyenkor van, hogy csak egy jó másnap-üző leves segít. Ezt az édes-savanyú levest imádni fogja minden barát és családtag, aki betér hozzánk elsején, csak az elkészítését ne hagyjuk az újévre.

Elő- és elkészítési idő

10 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~620 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 40 dkg darált sertés
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 50 g gyömbér
  • 4 sárgarépa
  • 6-7 szál halványító zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 3 ek fekete szójaszósz
  • 3 ek rizsecet
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk kevés étolajat, pirítsuk le benne az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és chilit, majd öntsük fel 1,5 liternyi vízzel és forraljuk fel.
  2. Adjuk a vízhez a megmosott, feldarabolt sárgarépát, zellert, és főzzük 20-25 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Gyúrjunk a réteslisztből és a tojásokból csipet só hozzáadásával rugalmas, lágy tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőszekrénybe 20 percre. Pihentetés után sodrófával nyújtsuk ki pár milliméter vastagságúra. Pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat.
  4. Sózzuk be enyhén a darált sertéshúst, keverjük össze az őrölt korianderrel, majd fél kanálnyi darabokat tegyünk a tésztakorongok felére. Hajtsuk rá a másik felét, és nyomkodjuk össze a szélét.
  5. Öntsük a leveshez a szójaszószt, a mézet, és a rizsecetet, forraljuk újra, majd tegyük bele a tésztabatyukat, és 10 perc alatt főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón a levest friss korianderrel, és hajszálvékonyra szelt póréhagymával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ha szeretjük, rakjunk gombát is a levesbe!

Ízesítsük tálaláskor pár csepp citrommal a levest, még finomabb lesz tőle.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Én ma csak levest bírok enni!” Édes-savanyú leves töltött tésztával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk kevés étolajat, pirítsuk le benne az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és chilit, majd öntsük fel 1,5 liternyi vízzel és forraljuk fel.
  2. Adjuk a vízhez a megmosott, feldarabolt sárgarépát, zellert, és főzzük 20-25 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Gyúrjunk a réteslisztből és a tojásokból csipet só hozzáadásával rugalmas, lágy tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőszekrénybe 20 percre. Pihentetés után sodrófával nyújtsuk ki pár milliméter vastagságúra. Pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat.
  4. Sózzuk be enyhén a darált sertéshúst, keverjük össze az őrölt korianderrel, majd fél kanálnyi darabokat tegyünk a tésztakorongok felére. Hajtsuk rá a másik felét, és nyomkodjuk össze a szélét.
  5. Öntsük a leveshez a szójaszószt, a mézet, és a rizsecetet, forraljuk újra, majd tegyük bele a tésztabatyukat, és 10 perc alatt főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón a levest friss korianderrel, és hajszálvékonyra szelt póréhagymával.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!



Elkészítési tipp

Ha szeretjük, rakjunk gombát is a levesbe!

Ízesítsük tálaláskor pár csepp citrommal a levest, még finomabb lesz tőle.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno D-vitamint tartalmaz, így használatával hozzájárulhatunk az immunrendszerünk normális működéséhez.