“Könnyű, édes és ropogós” Rakott édesburgonyás bulgur mogyoróval

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez a vega rakott édeskrumplis étel ropog a mogyorótól, édes a krumplitól, ízes a parmezántól, és annak ellenére, hogy jól lakunk tőle, nem egy nehéz étel. Próbáljuk ki, ha elég volt a húsból az ünnepek alatt.

Elő- és elkészítési idő

10 + 70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 750 kcal/adag

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g bulgur
  • 2 nagy édesburgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g parmezán
  • 150 g szeletelt mandula
  • 100 g földimogyoró
  • 1 tk fahéj
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük össze a bulgurt a centis kockákra vágott édesburgonyával és az apróra szelt hagymával, fokhagymával. Gyúrjuk hozzá a teáskanálnyi fahéjat, a felaprított mogyorót, petrezselymet, és a lereszelt parmezánt felét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki olajjal, majd terítsük el benne a bulguros keveréket. Öntsük fel 2 dl forrásban lévő vízzel. Fedjük be alufóliával alaposan, majd dobjuk az előmelegített sütőben, és süssük 50 percig.
  4. Távolítsuk el a fóliát és szórjuk meg a bulgur tetejét szeletelt mandulával. Emeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra, majd dobjuk vissza a tepsit, és 20 perc alatt süssük készre a rakott bulgurt.
  5. Tálaljuk forrón, frissen reszelt parmezánnal, és kevés petrezselyemmel.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél?Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülőtémáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

Édesburgonya helyett készíthetjük sima krumpliból is.

Mogyoró allergia esetén készíthetjük a magok elhagyásával is.

Tálaláskor adjunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt vagy tejfölt!

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

509 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Könnyű, édes és ropogós” Rakott édesburgonyás bulgur mogyoróval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjük össze a bulgurt a centis kockákra vágott édesburgonyával és az apróra szelt hagymával, fokhagymával. Gyúrjuk hozzá a teáskanálnyi fahéjat, a felaprított mogyorót, petrezselymet, és a lereszelt parmezánt felét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki olajjal, majd terítsük el benne a bulguros keveréket. Öntsük fel 2 dl forrásban lévő vízzel. Fedjük be alufóliával alaposan, majd dobjuk az előmelegített sütőben, és süssük 50 percig.
  4. Távolítsuk el a fóliát és szórjuk meg a bulgur tetejét szeletelt mandulával. Emeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra, majd dobjuk vissza a tepsit, és 20 perc alatt süssük készre a rakott bulgurt.
  5. Tálaljuk forrón, frissen reszelt parmezánnal, és kevés petrezselyemmel.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél?Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülőtémáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

Édesburgonya helyett készíthetjük sima krumpliból is.

Mogyoró allergia esetén készíthetjük a magok elhagyásával is.

Tálaláskor adjunk hozzá egy kanál Vénusz Napfölt vagy tejfölt!