“Hosszú séták utánra” Gulyásleves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Nincs annál jobb szombati program, mint kimenni egy órát sétálni a hidegben, majd hazamenni és átmelegíteni magunkat egy tűzforró gulyással, tele krumplival és hússal.

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 2,5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 800 kcal/adag

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg marha lábszár
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 chilipaprika
  • 4 közepes sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • fél zellergumó
  • 5 babérlevél
  • 60 dkg krumpli
  • só, bors
  • 3 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk étolajat, majd pirítsuk le a 4-5 centis kockákra darabolt marhahúst. Dobjuk mellé a chilipaprikát is, egészben. Néha átforgatva pirítsuk, amíg pörzsréteg képződik minden oldalán, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymával, fokhagymával. Ha üvegesedik a hagyma, hintsük be a fűszerpaprikával, és pirítsuk tovább óvatosan, nehogy odaégjen és megkeseredjen.
  2. Öntsük fel 2 liternyi forró vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, és lefedve főzzük másfél órát, amíg elkezd a hús puhulni.
  3. Adjuk a leveshez a vékony karikára szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, és a felkockázott krumpilt is. Fedjük le újra, majd közepes lángon főzzük készre további 1 óra alatt. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és puha kenyérrel.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a marhahúst, így ugyan lassabban puhul meg, de sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

A levest készíthetjük akár sütőben is, úgy kicsit sűrűbb, pörköltszerűbb lesz.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hosszú séták utánra” Gulyásleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban hevítsünk étolajat, majd pirítsuk le a 4-5 centis kockákra darabolt marhahúst. Dobjuk mellé a chilipaprikát is, egészben. Néha átforgatva pirítsuk, amíg pörzsréteg képződik minden oldalán, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymával, fokhagymával. Ha üvegesedik a hagyma, hintsük be a fűszerpaprikával, és pirítsuk tovább óvatosan, nehogy odaégjen és megkeseredjen.
  2. Öntsük fel 2 liternyi forró vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, és lefedve főzzük másfél órát, amíg elkezd a hús puhulni.
  3. Adjuk a leveshez a vékony karikára szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, és a felkockázott krumpilt is. Fedjük le újra, majd közepes lángon főzzük készre további 1 óra alatt. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és puha kenyérrel.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a marhahúst, így ugyan lassabban puhul meg, de sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

A levest készíthetjük akár sütőben is, úgy kicsit sűrűbb, pörköltszerűbb lesz.