“Melengetően krémes és savanykás” Póréhagymás krumplikrémleves káposztával és virslivel

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez a savanykásan frissítő forró krémleves átforrósít a fagyos januári napokon. Gyors vacsorának, vagy akár hétvégi ebédnek is kiváló!

Elő- és elkészítési idő

10 perc +1 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 680 kcal/adag

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek őrölt kömény
  • fél citrom leve
  • 1 dl fehér bor
  • 5-6 szál halványító zeller
  • 1 ek mustár
  • 5 babérlevél
  • 200 g savanyú káposzta
  • 50 dkg krumpli
  • 3 pár virsli
  • 3 dl tejföl
  • 4 ek Vénusz Immuno
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban az olaj felén futtassuk meg a vékony karikára szelt póréhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az őrölt köménnyel. Forgassuk bele a felkarikázott zellerszálakat, pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter forrásban lévő vízzel.
  2. Daraboljuk a levesbe a krumplit, és a kicsit átmosott savanyú káposzta felét, és tegyük bele a babérleveleket is. Fedjük le, majd 50 perc alatt főzzünk puhára minden zöldséget.
  3. Ha a zöldség megpuhult, húzzuk félre a tűzről a levest. Szedjük ki a babérleveleket, és botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Közben adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk ízlés szerint. Ha a kívánt állagot elértük, tegyük vissza alacsony lángra a tűzre.
  4. Karikázzuk fel a virslit, majd teflonserpenyőben pirítsuk meg a maradék olajon. Keverjük hozzá az átmosott savanyú káposzta felét is, és süssük amíg kicsit odakap és karamellizálódik. Facsarjuk rá a fél citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón a levest pár kanál tejföllel, és az átpirított káposztás virslivel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Öntsünk a levesbe a savanyú káposzta levéből is kicsit!

Használjunk tálaláskor krémesre kevert Vénusz Napfölt!

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Melengetően krémes és savanykás” Póréhagymás krumplikrémleves káposztával és virslivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú nagy fazékban az olaj felén futtassuk meg a vékony karikára szelt póréhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az őrölt köménnyel. Forgassuk bele a felkarikázott zellerszálakat, pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a fehérborral, és 1,5 liter forrásban lévő vízzel.
  2. Daraboljuk a levesbe a krumplit, és a kicsit átmosott savanyú káposzta felét, és tegyük bele a babérleveleket is. Fedjük le, majd 50 perc alatt főzzünk puhára minden zöldséget.
  3. Ha a zöldség megpuhult, húzzuk félre a tűzről a levest. Szedjük ki a babérleveleket, és botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Közben adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk ízlés szerint. Ha a kívánt állagot elértük, tegyük vissza alacsony lángra a tűzre.
  4. Karikázzuk fel a virslit, majd teflonserpenyőben pirítsuk meg a maradék olajon. Keverjük hozzá az átmosott savanyú káposzta felét is, és süssük amíg kicsit odakap és karamellizálódik. Facsarjuk rá a fél citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón a levest pár kanál tejföllel, és az átpirított káposztás virslivel!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Öntsünk a levesbe a savanyú káposzta levéből is kicsit!

Használjunk tálaláskor krémesre kevert Vénusz Napfölt!