„Mosogatni nem is kell majd!” Mustáros csirke, rizibizi

Ha tetszik a recept, mentsd el

A mustáros csirke különösen finom és nagy előnye, hogy alig kell az elkészítése után mosogatni.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 768 kcal

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 póréhagyma
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek mustár
  • frissen őrölt bors
  • snidling
Rizibizi
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg borsó

Elkészítés

  1. A rizs kétszeres mennyiségének megfelelő kétszerese mennyiségű sós vizet forralunk, majd beleöntjük a rizst, alacsony lángra tesszük és lefedve puhára főzzük.
  2. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét oldalát megpirítjuk.
  4. A mustárt a tejszínnel elkeverjük, és a csirkére öntjük, fedő alatt időnként megkeverve puhára pároljuk.
  5. A mirelit borsót kevés vízben megpároljuk és a megfőtt rizshez adjuk, a csirkével kínáljuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Csirkecombból is készíthetjük, de ez így kicsit hosszadalmasabb idő elkészíteni.

A póré helyett használhatunk más fajtájú hagymát is.

A tetejére vagdossunk metélőhagymát.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mosogatni nem is kell majd!” Mustáros csirke, rizibizi

Hozzávalók

Rizibizi

Elkészítés

  1. A rizs kétszeres mennyiségének megfelelő kétszerese mennyiségű sós vizet forralunk, majd beleöntjük a rizst, alacsony lángra tesszük és lefedve puhára főzzük.
  2. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és mindkét oldalát megpirítjuk.
  4. A mustárt a tejszínnel elkeverjük, és a csirkére öntjük, fedő alatt időnként megkeverve puhára pároljuk.
  5. A mirelit borsót kevés vízben megpároljuk és a megfőtt rizshez adjuk, a csirkével kínáljuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Csirkecombból is készíthetjük, de ez így kicsit hosszadalmasabb idő elkészíteni.

A póré helyett használhatunk más fajtájú hagymát is.

A tetejére vagdossunk metélőhagymát.