„A rizskoch a kedvencem!” Rizsfelfújt barackkompóttal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A rizsfelfújt lényegében a tejberizs süti formája. A nyáron eltett barackkompóttal visszacsempészünk egy kis nyarat a télbe.

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Kalória

~ 625 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg kerek szemű rizs
  • 1 l tej
  • csipet só
  • 6 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 üveg barackkompót




Elkészítés

  1. A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuk a margarint  , cukrot és a sót.
  2. Ha a vizet magába szívta, a tejben tovább főzzük és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a rizsbe, a fehérjét kemény habbá verjük és apránként fellazítjuk a rizst.
  4. A citrom reszelt héját beleforgatjuk. Kerámiatálba simítjuk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. A barackkompóttal kínáljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Készíthetjük meggy- vagy cseresznyekompóttal is.

A rizskoch tésztájába is keverhetünk apróra vágott barackkompótot.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A rizskoch a kedvencem!” Rizsfelfújt barackkompóttal

Hozzávalók




Elkészítés

  1. A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuk a margarint  , cukrot és a sót.
  2. Ha a vizet magába szívta, a tejben tovább főzzük és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a rizsbe, a fehérjét kemény habbá verjük és apránként fellazítjuk a rizst.
  4. A citrom reszelt héját beleforgatjuk. Kerámiatálba simítjuk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. A barackkompóttal kínáljuk.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Készíthetjük meggy- vagy cseresznyekompóttal is.

A rizskoch tésztájába is keverhetünk apróra vágott barackkompótot.