“Ettől kisüt a nap” Karamellizált banános pite tejszínhabbal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Mit lehetne kívánni az év legsötétebb januári napjára? Hát ezt a sütés nélkül készülő csupa krémes csokis tortát, aminek a látványától már a szemünk is felvidul!

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 380 kcal/szelet

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Kekszalap

Karamellizált banán

Vaníliás krém

  • 2 dl tej
  • 100 g cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 2 k keményítő
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Díszítés

  • 2,5 dl tejszín
  • 40 g porcukor
  • étcsoki, mogyoró

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel alacsony lángon a Vénuszt az étcsokival. Aprítógépben daráljuk le a kekszet, öntsük hozzá az olvasztott csoki masszát, és keverjük ki. Terítsük el  fél centi vastagságúra egy sütőpapírral bélelt piteformában, majd nyomkodjuk le egyenletesen, hogy a forma oldalára is jusson belőle.
  2. Magas falú edényben kezdjük el karamellizálni a cukrot. Amikor szépen felolvadt és bebarnult, adjuk hozzá a Vénuszt, majd keverjük, amíg egynemű lesz. Öntsük hozzá az előmelegített tejszínt, keverjük tovább, majd forgassuk bele a vékony szeletekre szelt banánt. Terítsük a piteformában lévő kekszrétegre.
  3. Kezdjük el alacsony lángon felfőzni a tejet a cukorral, a keményítővel, a vaníliarúd kikapart magjaival, és a tojások sárgájával. Keverjük folyamatosan, nehogy kicsapódjon a tojás! Ahogy elkezd bekötni a puding, fokozottan ügyeljünk a keverésre! Főzzük forrásig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Öntsük a vaníliás krémet is a tortára, majd tegyük hűtőbe, és hagyjuk kidermedni.
  5. Tálaljuk verjünk tejszínhabot kevés porcukorral, majd kenjük ezt is a torta tetejére. Hintsük be apróra vágott étcsokival és mogyoróval.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, és hagyjuk rendesen kidermedni a tortát, így könnyebben tudjuk majd szeletelni is.

Használhatunk mogyoró helyett szeletelt mandulát, vagy kesudiót is!

Elkészíthetjük zabkeksszel is, úgy kevésbé lesz édes.

Vénusz Vajvarázslat

47% valódi vajjal, növényi olaj és a vaj lágy, könnyen kenhető keveréke

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ettől kisüt a nap” Karamellizált banános pite tejszínhabbal

Hozzávalók

Kekszalap

Karamellizált banán

Vaníliás krém

Díszítés

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel alacsony lángon a Vénuszt az étcsokival. Aprítógépben daráljuk le a kekszet, öntsük hozzá az olvasztott csoki masszát, és keverjük ki. Terítsük el  fél centi vastagságúra egy sütőpapírral bélelt piteformában, majd nyomkodjuk le egyenletesen, hogy a forma oldalára is jusson belőle.
  2. Magas falú edényben kezdjük el karamellizálni a cukrot. Amikor szépen felolvadt és bebarnult, adjuk hozzá a Vénuszt, majd keverjük, amíg egynemű lesz. Öntsük hozzá az előmelegített tejszínt, keverjük tovább, majd forgassuk bele a vékony szeletekre szelt banánt. Terítsük a piteformában lévő kekszrétegre.
  3. Kezdjük el alacsony lángon felfőzni a tejet a cukorral, a keményítővel, a vaníliarúd kikapart magjaival, és a tojások sárgájával. Keverjük folyamatosan, nehogy kicsapódjon a tojás! Ahogy elkezd bekötni a puding, fokozottan ügyeljünk a keverésre! Főzzük forrásig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Öntsük a vaníliás krémet is a tortára, majd tegyük hűtőbe, és hagyjuk kidermedni.
  5. Tálaljuk verjünk tejszínhabot kevés porcukorral, majd kenjük ezt is a torta tetejére. Hintsük be apróra vágott étcsokival és mogyoróval.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, és hagyjuk rendesen kidermedni a tortát, így könnyebben tudjuk majd szeletelni is.

Használhatunk mogyoró helyett szeletelt mandulát, vagy kesudiót is!

Elkészíthetjük zabkeksszel is, úgy kevésbé lesz édes.