„Nem mindennapi vacsora!” Sült csicsóka pulykacsíkokkal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A csicsóka a burgonyához hasonló külsőre, csak göcsörtösebb. Isteni diós íze van, remek levesnek, köretnek is, például pulykamellel.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 562

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell
  • frissen őrölt bors
  • 8 ek Vénusz étolaj
  • 1 kg csicsóka

Elkészítés

  1. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon megpirítjuk.
  2. A csicsókát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, olajjal átforgatjuk és 200 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Utólag sózzuk csak, mert ha a sütés előtt sózzuk, a zöldség megpuhul, nem lesz roppanós.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Csirkemellel is elkészíthetjük.

A pulykamellet megszórhatjuk szezámmaggal is.

A csicsókát fűszerezhetjük a sütés után apróra vágott petrezselyemmel, dióval, meglocsolhatjuk citromlével.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem mindennapi vacsora!” Sült csicsóka pulykacsíkokkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon megpirítjuk.
  2. A csicsókát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, olajjal átforgatjuk és 200 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Utólag sózzuk csak, mert ha a sütés előtt sózzuk, a zöldség megpuhul, nem lesz roppanós.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Csirkemellel is elkészíthetjük.

A pulykamellet megszórhatjuk szezámmaggal is.

A csicsókát fűszerezhetjük a sütés után apróra vágott petrezselyemmel, dióval, meglocsolhatjuk citromlével.