“Csak a maga idejében” Téli céklasaláta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ugyan télen kevesebb az idényzöldség, de azért készíthetünk friss és vitamindús salátákat ilyenkor is. Ráadásul ez a téli saláta a színes céklának köszönhetően csodás színű lesz.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 401 kCal / fő

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • só, bors
  • 1 citrom leve
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 tojás
  • ujjnyi torma lereszelve
  • 100 g csíra
  • 4 db cékla

Elkészítés

  1. Tegyük fel hideg vízben a tojásokat, és 15 perc alatt főzzük keményre őket. Ha kész, folyó víz alatt hűtsük le, és pucoljuk meg őket, majd vágjuk fel.
  2. Kis keverőedényben habverővel keverjünk salátaöntetet a mustárból, az olajból és a citrom levéből.
  3. Folyó víz alatt hámozzuk meg a céklát, majd vágjuk minél vékonyabb szeletekre. A tormát reszeljük le.
  4. Nagy salátástálban forgassuk át a céklát a tormával, a darabolt kemény tojással és a csírával. Öntsünk rá a dresszingből, sózzuk, borsozzuk igény szerint, és már tálalhatunk is!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tehetünk még bele friss spenótot vagy sóskát is!

Érdemes otthon magunknak csíráztatni magról, pár nap alatt kész, és egészséges finom vitaminforrás.

Használjunk színes céklát a salátához!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csak a maga idejében” Téli céklasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel hideg vízben a tojásokat, és 15 perc alatt főzzük keményre őket. Ha kész, folyó víz alatt hűtsük le, és pucoljuk meg őket, majd vágjuk fel.
  2. Kis keverőedényben habverővel keverjünk salátaöntetet a mustárból, az olajból és a citrom levéből.
  3. Folyó víz alatt hámozzuk meg a céklát, majd vágjuk minél vékonyabb szeletekre. A tormát reszeljük le.
  4. Nagy salátástálban forgassuk át a céklát a tormával, a darabolt kemény tojással és a csírával. Öntsünk rá a dresszingből, sózzuk, borsozzuk igény szerint, és már tálalhatunk is!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tehetünk még bele friss spenótot vagy sóskát is!

Érdemes otthon magunknak csíráztatni magról, pár nap alatt kész, és egészséges finom vitaminforrás.

Használjunk színes céklát a salátához!