“Több energiát ad, mint fogyaszt!” Sütésmentes Csokoládés sajttorta

Ha tetszik a recept, mentsd el

Igazi energiabomba ez a nyers csokitorta, és még megspóroljuk a sütést is, hiszen az egész nyersen készül, így ügyelünk vele az energiafogyasztásunkra is.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg csokis keksz
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg Vénusz Valódi Vajjal
  • 20 dkg étcsoki
  • 60 g porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 500 g natúr krémsajt
  • kakaópor

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a Vénuszt a csoki harmadával.
  2. Konyhai aprítógépben törjük porrá a csokis kekszet, majd forgassuk össze a felolvasztott margarinos csokival.
  3. Béleljünk ki tortaformát sütőpapírral, majd a csokis kekszes masszát egyengessük el a tortaforma aljában.
  4. Vízgőz felett olvasszuk fel a maradék csokit.
  5. Habüstben keverjük egyenletesre a natúr krémsajtot a tejföllel és a porcukorral, majd az olvasztott csokival is. Öntsük a krémet a tortaformába, egyengessük el a tetejét, majd szitáljunk rá kakaóport.
  6. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Válasszunk hazai termékeket, és így az ökológiai lábnyomunkra is jobban odafigyelhetünk!

Pikánsabbá tehetjük a tortát, ha a kekszréteget megkenjük a nyáron eltett ribizlilekvárral!

Ha gluténmentes kekszet használunk, gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Több energiát ad, mint fogyaszt!” Sütésmentes Csokoládés sajttorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a Vénuszt a csoki harmadával.
  2. Konyhai aprítógépben törjük porrá a csokis kekszet, majd forgassuk össze a felolvasztott margarinos csokival.
  3. Béleljünk ki tortaformát sütőpapírral, majd a csokis kekszes masszát egyengessük el a tortaforma aljában.
  4. Vízgőz felett olvasszuk fel a maradék csokit.
  5. Habüstben keverjük egyenletesre a natúr krémsajtot a tejföllel és a porcukorral, majd az olvasztott csokival is. Öntsük a krémet a tortaformába, egyengessük el a tetejét, majd szitáljunk rá kakaóport.
  6. Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Válasszunk hazai termékeket, és így az ökológiai lábnyomunkra is jobban odafigyelhetünk!

Pikánsabbá tehetjük a tortát, ha a kekszréteget megkenjük a nyáron eltett ribizlilekvárral!

Ha gluténmentes kekszet használunk, gluténérzékenyek is fogyaszthatják!