“A tél legjava” Borscs Leves

Ha tetszik a recept, mentsd el

Sűrű téli erőleves ez, amelyet tőlünk északkeletre esznek, és a céklának, petrezselyemnek és a répáknak köszönhetően csupa íz, a kaportól és a tejföltől pedig igazán különleges.

Elő- és elkészítési idő

2 óra + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 409 kCal / fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg marha szegy
  • 6 cékla
  • 3 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5-6 babérlevél
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 marok friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. Nagy fazékban tegyük fel főni a marhaszegyet egészben. Rakjunk mellé  5 megpucolt és feldarabolt céklát, 2 fej hagymát megpucolva és félbevágva, a babérleveleket, és 6 gerezd fokhagymát. Sózzuk és főzzük alacsony lángon 2 órát, amíg a hús megpuhul. Ha elkészült, szűrjük le.
  2. Pirítsunk étolajon apróra vágott hagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, és zellert. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is!
  3. Öntsük fel a korábban leszűrt alaplével, tegyük bele a marhaszegyet is, és főzzük  még fél órát, amíg a zöldség  megpuhul.
  4. Szórjuk meg az apróra vágott kaporral, forraljuk készre. Tálaljuk forrón, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérrel, úgy akár főételként is működik.

Adjunk hozzá friss chilit, úgy még ízesebb, pikánsabb lesz a leves.

Marhahús nélkül elkészíthetjük a vega húsmentes változatát is.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A tél legjava” Borscs Leves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy fazékban tegyük fel főni a marhaszegyet egészben. Rakjunk mellé  5 megpucolt és feldarabolt céklát, 2 fej hagymát megpucolva és félbevágva, a babérleveleket, és 6 gerezd fokhagymát. Sózzuk és főzzük alacsony lángon 2 órát, amíg a hús megpuhul. Ha elkészült, szűrjük le.
  2. Pirítsunk étolajon apróra vágott hagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, és zellert. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is!
  3. Öntsük fel a korábban leszűrt alaplével, tegyük bele a marhaszegyet is, és főzzük  még fél órát, amíg a zöldség  megpuhul.
  4. Szórjuk meg az apróra vágott kaporral, forraljuk készre. Tálaljuk forrón, pár kanál krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral!

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérrel, úgy akár főételként is működik.

Adjunk hozzá friss chilit, úgy még ízesebb, pikánsabb lesz a leves.

Marhahús nélkül elkészíthetjük a vega húsmentes változatát is.