„Édesszájúak kedvence” körtés süti

Ha tetszik a recept, mentsd el

Az igazi HétközNapsüti! Csupán néhány alapanyag és leveles tészta szükséges az elkészítéséhez. Ez a süti fagyival a legfinomabb! Ahogy a langyos torta mellett olvadozik a fagyi… Maga a mennyország!

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~483 kCal / adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót, mandulát megőröljük, majd összekeverjük a citrom reszelt héjával, a cukorral, a tojásokkal és az megolvasztott sütőmargarinnal.
  2. A körtéket negyedeljük, magházukat kiszedjük és vékonyan felszeleteljük, aztán meglocsoljuk fél citrom levével.
  3. A leveles tésztákat egymásra fektetjük, majd megkenjük a diós mandulás masszával úgy, hogy a széleken 1 cm szabadon hagyunk.
  4. A körteszeleteket a tetejére halmozzuk, mint a háztetőn a cserepeket.
  5. 180 fokos sütőben 35-45 perc alatt ropogósra sütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A hűtőpultból (ne a fagyasztóból) válasszunk leveles tésztát, ezzel könnyen, gyorsan lehet dolgozni.

Körte helyett készíthetjük almával is, úgy is nagyon finom és dekoratív lesz a végeredmény.

Vanília fagyival kínálhatjuk a teljesebb ízhatás kedvéért.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Édesszájúak kedvence” körtés süti

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót, mandulát megőröljük, majd összekeverjük a citrom reszelt héjával, a cukorral, a tojásokkal és az megolvasztott sütőmargarinnal.
  2. A körtéket negyedeljük, magházukat kiszedjük és vékonyan felszeleteljük, aztán meglocsoljuk fél citrom levével.
  3. A leveles tésztákat egymásra fektetjük, majd megkenjük a diós mandulás masszával úgy, hogy a széleken 1 cm szabadon hagyunk.
  4. A körteszeleteket a tetejére halmozzuk, mint a háztetőn a cserepeket.
  5. 180 fokos sütőben 35-45 perc alatt ropogósra sütjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A hűtőpultból (ne a fagyasztóból) válasszunk leveles tésztát, ezzel könnyen, gyorsan lehet dolgozni.

Körte helyett készíthetjük almával is, úgy is nagyon finom és dekoratív lesz a végeredmény.

Vanília fagyival kínálhatjuk a teljesebb ízhatás kedvéért.

Vénusz tipp

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint a hűtőből kivéve azonnal eldolgozhatjuk a dióval és mandulával, nem kell várnunk, hogy felpuhuljon.